BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinLitvanya'da meydanlar kafeye döndü----

Litvanya'da meydanlar kafeye döndü

Litvanya'da meydanlar kafeye döndü
29 Nisan 2020 - 16:39 www.finansgundem.com

Litvanya'da sosyal mesafe önlemleri gevşetildi. Restoran ve kafelerin sosyal mesafe önlemlerine uyulabilmesi için işletmelerin meydanlarda masa açmasına izin verildi

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta, korona virüs önlemlerinin gevşetilmesiyle bazı işletmelere meydan ve büyük caddelere masa ve sandalye açma izni verilmesi sonrası söz konusu mekanlar "dev açık hava kafelerine" dönüştü.

2,7 milyon nüfuslu Baltık ülkesinde, pazartesiden itibaren Kovid-19 salgını sebebiyle alınan yasak ve önlemlerin hafifletilmesi sonrası lokanta, bar ve kafelerin açılmasına izin verildi. Ancak Vilnius'un merkezinde bulunan dar sokaklar ve sosyal mesafe kurallarına uyum zorunluluğu sebebiyle Belediye Başkanı Remigijus Simasius bazı meydan, cadde ve geniş sokaklara ücretsiz olarak işletmelerin masa ve sandalye koyabileceğini açıkladı.

Bu kapsamda Vilnius'un şehir merkezinde 18 kamuya açık geniş alan işletmelerin hizmetine sunuldu. Söz konusu hizmetten 162 farklı bar, kafe ve restoranın yararlandığı, talep olması halinde daha fazla kamu alanının işletmelerin ücretsiz kullanımına açılabileceği kaydedildi.

Vilnius Belediye Başkanı Remigijus Simasius ekonominin canlandırılması ve istihdamın devam etmesi amacıyla yaz sezonu boyunca söz konusu uygulamanın devam edebileceğini kaydetti.

Sosyal mesafe kuralı uygulanmaya devam ediyor

Uygulamada, müşterilere en az 2 metre mesafeyle konumlandırılan masalara tek tek oturması, ya da grup halinde gelinmişse tek bir masa etrafında oturulmasına izin veriliyor.

Litvanya'da geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren ülkedeki kafe ve lokantaların yanı sıra berber, kuaför, kütüphane, müze ve giyim mağazalarının açılmasına "sosyal mesafe kurallarına" uyulması koşuluyla izin verilmişti.

Ülkede bugüne kadar bin 344 korona virüs vakası görülürken, 44 kişi salgın sebebiyle hayatını kaybetti. Litvanya'nın komşusu Belarus ise, Kovid-19'a karşı hiçbir önlem almayan ve liglerin ertelenmediği tek Avrupa ülkesi olmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)