BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLitvanya da OHAL ilan edecek----

Litvanya da OHAL ilan edecek

Litvanya da OHAL ilan edecek
24 Şubat 2022 - 13:30 www.finansgundem.com

Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda, olağanüstü hal kararnamesi imzalayacağını, parlamentonun da bu kararnameyi olağanüstü oturumda onaylayacağını bildirdi.

Litvanya Ulusal Radyo ve Televizyonu'nun (LRT) haberine göre Rusya'nın müdahalesini "nedensiz askeri saldırı" olarak değerlendiren Devlet Başkanı Nauseda, milyonlarca masumun hayatını tehdit eden ve uluslararası düzenin temellerini yıkan bu müdahaleye kayıtsız kalamayacaklarını vurguladı.

Nauseda, ülkenin savaş hazırlığını güçlendirmek için devlet savunma konseyini toplayacağını aktararak, NATO müttefikleri ve Avrupa Birliği (AB) ortaklarıyla aktif istişareler içinde olduğunu söyledi.

Rusya'ya ağır yaptırımların yanı sıra Ukrayna'ya aktif destek sağlayan eylemler gerektiğini belirten Nauseda, Litvanya'ya doğrudan tehdit olmasa da durumu iyi değerlendirmek, sorumlu ve dayanışma içinde davranmak gerektiğini ifade etti.

'OHAL vatandaşlara yönelik sınırlama içermeyecek'

Başbakan Ingrida Simonyte de olağanüstü halin Litvanya vatandaşlarına yönelik sınırlamalar içermeyeceğini, devlet kurumlarının altyapı alanındaki acil durumlara hızlı reaksiyon vermesi ve devlet yedek fonlarını kullanmaları için koşulları sağlamaları gerektiğini aktardı.

Estonya da Rusya'yı kınadı

Estonya, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesini en üst düzeyde kınadı. Estonya Devlet Başkanı Alar Karis, Twitter üzerinden, "kötülük gerçek" dedi.

Başbakan Kasa Kallas, Rusya'nın Ukrayna'ya büyük ölçekli askeri saldırısını en ağır şekilde kınadığını dile getirdi. Kallas, "Saldırı, en açık uluslararası tepkiyi ve güçlü cevabı gerektiren bir suçtur. Bu kötü günde Ukrayna ve halkının yanındayız" diye konuştu.

Rusya Ukrayna'yı vuruyor! İşte savaşın acı görüntüleri

Moldova: Hava sahamızı kapatacağız

Kiev'de banka önlerinde uzun kuyruklar oluştu

Zelenskiy konuşuyor: İsteyen herkese silah dağıtılacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)