BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLimak'tan İskenderun'a yatırım----

Limak'tan İskenderun'a yatırım

Limak'tan İskenderun'a yatırım
19 Mart 2013 - 19:21 www.finansgundem.com

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, İskenderun Limanı'nı uluslararası altyapıya kavuşturacaklarını söyledi

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, İskenderun Limanı'nın uluslararası niteliğe ulaşması için altyapı çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini söyledi.
Özdemir, limanda konteyner operasyonlarının başlamasıyla ilgili bilgi vermek için Gaziantep'te gazetecilerle bir araya geldi. Bölgedeki sanayi kuruluşlarının artık daha hızlı ve düşük maliyetlerle ithalat ve ihracat yapabileceklerini belirten Özdemir, limanın bölge ve Türkiye için önemine değindi.
Uluslararası niteliğe ulaşması için altyapı çalışmalarını titizlikle yürüttükleri limanın, transit ticaretteki önemini her geçen gün daha da artırdığını ifade eden Özdemir,
''Limanı devraldığımız günden bu yana hem bölge sanayicilerinin hem de Türkiye'nin diğer bölgelerinde çalışmalar yapan firmaların işini kolaylaştırmak adına adımlar atıyoruz. Son olarak 13 Mart'ta konteyner operasyonumuzu başlattık. Bu operasyon hem maliyet hem de hız açısından bölge sanayicilerinin işine büyük katkı sağlayacak'' dedi.
Özdemir, çeşitli ülkelerden gelen hammaddelerin özellikle Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman gibi limanın çevresindeki illerde yer alan fabrikalara daha hızlı ve düşük lojistik maliyetle ulaştırılabileceğini vurgulayarak, ''Liman ayrıca maden ve mermer ihracatı için konteynerle taşınma eğilimini artıracak. Başta Kuzey Irak olmak üzere lokasyonun sağladığı avantaj ile transit ticaretin artışına da büyük katkıda bulunacak'' diye konuştu.
Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bacaksız da Türkiye'nin 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracatın büyük bölümünün limanlardan yapılacağını dile getirerek, bu süreçte önemli bir yer edinmek istediklerini kaydetti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)