BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLibya'ya askeri müdahale Türkiye'ye savaş ilan etmektir----

Libya'ya askeri müdahale Türkiye'ye savaş ilan etmektir

Libya'ya askeri müdahale Türkiye'ye savaş ilan etmektir
24 Haziran 2020 - 11:41 www.finansgundem.com

Sisi'den gelen Libya tehdidinin ardından, "Libya'ya askeri müdahalede bulunabilir mi?" sorusuna uzmanlar, Türkiye destekli Libya Ulusal Mutabakatı'na yönelik bir saldırının aynı zamanda Türkiye'ye savaş ilan etmek olduğu cevabını verdi.

Ortadoğu Analisti Mohammad Pervez Bilgrami, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin son mesajlarının siyasi bir mesaj olabileceğini belirterek, "Mısır ordusunun Libya'da zayıf noktaları var. Yabancı bir ülkenin topraklarında kapsamlı bir harekat düzenleme kapasitesinden yoksunlar. Mısır ekonomisindeki sorunlar zaten devam ediyor. Etiyopya ile Mısır'ı savaşın eşiğine getiren baraj sorunu çözülmedi. Bu barajlar Mısır için çok daha önemli bir sorun" değerlendirmesinde bulundu.

DARBECİ SİSİ BÖLGEDEKİ ÜLKELERİN DESTEĞİNE GÜVENEMEZ

Yeni Şafak'ta yer alan haberde Mısır'daki darbeci yönetimin, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin desteğine güvenemeyeceğini belirten Bilgrami, "Libya'da Hafter destekçisi ülkelerin çıkarları birbirinden farklı. Fransa ve Rusya'nın bu ülkedeki ajandaları birbirinden de farklılık gösteriyor" dedi.

SİSİ'NİN GÖREVİ BÖLGEDE KAOS YARATMAK

2013 yılında yaşanan darbe sonrası bölgede Mısır projesinin hayata geçirildiğini söyleyen Bilgrami, "Mursi'nin devrilişi ile birlikte, Sisi yönetimine bölgede kaos yaratma ve İsrail'in siyasi ajandasını Filistin'de uygulama görevi verildi." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE ÇATIŞMAYI GÖZE ALAMAZ"

Türkiye destekli Libya Ulusal Mutabakatı'na yönelik bir saldırının aynı zamanda Türkiye'ye yönelik bir saldırı anlamına geleceğine dikkat çeken Bilgrami, "Mısır ordusu ve halkı, Türkiye gibi bir ülke ile çatışarak kaynakların boşa harcanmasını istemeyecek kadar olgun. Aynı zamanda Mısır ordusu, Sisi'nin yanılgıları ve ulusal çıkarlar arasında doğru ayrımlar yapabilir. Türkiye ile Mısır gibi ülkelerin çatışması ne Ortadoğu ne Kuzey Afrika ne de Müslüman dünyasına bir şey kazandırır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)