BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLibya'nın günlük kaybı 60 milyon dolar----

Libya'nın günlük kaybı 60 milyon dolar

Libya'nın günlük kaybı 60 milyon dolar
20 Nisan 2022 - 17:18 www.finansgundem.com

Ulusal Birlik Hükümeti Bakanlar Kurulunun beşinci olağan toplantısına başkanlık eden Libya Başbakanı Dibeybe, ülkedeki önemli petrol üretim sahaları ile limanların kapatılmasının maliyetinin günlük 60 milyon dolar olduğunu belirtti.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, petrol üretiminden gelen bütün gelirin Libya halkına ait olduğunu söyleyerek, "Maalesef ülkemizin günlük zararı 60 milyon dolar" ifadelerini kullandı. Petrol üretim sahaları ve limanların kapatılmasıyla ilgili başsavcılıktan soruşturma talebinde bulunduğunu bildiren Başbakan, güvenlik birimlerine petrol sahalarında yaşanan sorunların giderilmesi konusunda talimat verdiğini dile getirdi.

Libya Ulusal Petrol Kurumu, 17-18 Nisan'da ülkenin güneyindeki "Fi" ve "Şerara" petrol sahaları ile doğudaki "Zeytuna" ve "Brega" limanlarında "mücbir sebep" ilan ederek üretimin ve ihracatın durduğunu açıklamıştı.

Günlük 125 bin varil petrol üretimi

Günlük 300 bin varil ham petrol üretim kapasitesine sahip Şerara, Libya'nın en büyük petrol sahası olarak biliniyor. Fil Petrol Sahası'nda da günde yaklaşık 125 bin varil petrol üretiliyor. Libya'nın petrol ihracatının yüzde 60'tan fazlası Brega, Ras Lanuf, Zeytuna ve Sidra limanlarından gerçekleştiriliyor.

Libya'daki Fil Petrol Sahası'nda üretim durdu

 

Libya petrol üretimini 1,4 milyon varile yükseltecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)