BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLibya’da dört petrol sahası kapatıldı----

Libya’da dört petrol sahası kapatıldı

Libya’da dört petrol sahası kapatıldı
21 Aralık 2021 - 09:20 www.finansgundem.com

Libya Ulusal Petrol Kurumu (NOC), petrol sahalarını korumakla görevli Petrol Tesisleri Muhafızları’nın, maaş ve diğer bazı taleplerinin yerine getirilmesi için ülkedeki dört petrol sahasını kapattığını duyurdu.

Şirket yaptığı açıklamada, Şerara, Vefa, El-Fil ve Hamade petrol sahalarının kapatılmasının günde 300 bin varil veya günlük ulusal üretimin yaklaşık üçte birini aşan kayıplara neden olduğunu bildirdi.

NOC Başkanı Mustafa Sanallah, “Vatandaşları sıkıntıya sokan bu tür uygulamaları kabul etmemiz ya da göz yummamız mümkün değil. Libyalıların geçimini bölgesel amaçlarla siyasallaştırma veya bireysel kazanım ve çıkarlar elde etme aracı olarak bu eylemler yapılamaz. Ulusal petrol sektöründe rol oynamalarına izin vermeyeceğiz. Petrol piyasasında rafinerilere yönelik taahhütlerimizi yerine getirmek imkansız hale geldi ve buna bağlı olarak mücbir sebep durumu ilan etmek zorunda kaldık” dedi.

Petrol sahalarını kapatan Petrol Tesisleri Muhafızları’ndan bir kaynak ise, maaşların iyileştirilmesi başta olmak üzere bazı mali ve lojistik taleplerinin kabul edilmesi yönünde resmi taraflara baskı yapmak için bu adımın atıldığını dile getirdi.

AFP’ye konuşan kaynak, “Geçtiğimiz aylarda hükümete ve Ulusal Petrol Kurumu’na devriyelerimize motorlu araç ve erzak sağlanmasının yanı sıra maaşların iyileştirilmesi gerektiğini ifade ettik. Gerekli destek olmadan yıllardır zor koşullarda çalışıyoruz” diye konuştu.

Diğer taraftan Libya Elektrik Şirketi, bu kapatmanın şirketin enerji üretiminin yaklaşık yarısının kaybına neden olabileceği konusunda uyardı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Petrol sahalarının kapatılması yaklaşık 2 bin 500 megavatlık bir kayba yol açacak, bu da artan enerji talebinin karşılanmasında teknik zorluklara neden olacak” ifadeleri kullanıldı.

Libya günde beş bin megavattan fazla enerji üretiyor ancak bu miktar özellikle kış ve yazın zirve yaptığı dönemlerde ülkenin tüketimini karşılamaya yetmiyor.

Trablus’un 500 kilometre güneybatısında bulunan Vefa sahası, Trablus’un batısındaki Mellitah Petrol ve Gaz Şirketi kompleksine büyük miktarda gaz taşıyor. Mellitah’ın üretim faaliyeti, İtalyan enerji şirketi Eni ve NOC ortaklığında yürütülüyor.

Şerara petrol sahasının üretiminin çoğu vanalar aracılığıyla Trablus’un batısındaki Zaviye Limanı’na aktarılıyor.

Libya’daki en büyük petrol sahalarından biri olan Şerara günde maksimum 315 bin varil petrol üretiyor.

8 çocuk hayatını kaybetmişti... Libya'dan yargılama talebi!

Libya'nın en büyük petrol sahasında üretim durdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)