BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLezzet tutkunlarına dijital ödeme----

Lezzet tutkunlarına dijital ödeme

Lezzet tutkunlarına dijital ödeme
11 Kasım 2014 - 16:17 www.finansgundem.com

BKM Express, Türkiye’nin lider online mekan keşif ve yorum platformu Mekanist ile restoranda mobil ödeme dönemini başlatıyor

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) hayata geçirdiği dijital cüzdan BKM Express, ödeme platformlarına bir yenisini daha ekledi. İki yıl gibi kısa bir sürede dünyanın ilgiyle takip ettiği ve örnek aldığı BKM Express, bugünden itibaren artık restoranlarda da mobil ödeme imkanı sunuyor.  BKM Express’in ‘restoranda mobil ödeme’ çalışması Türkiye’de alanında iki güçlü isimle yapılan işbirliği çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin bir numaralı online mekan keşif ve yorum platformu  Mekanist işbirliği ile hayata geçirilen bu çalışmada, ‘restoranda mobil ödeme’ ilk olarak pizza severlerin vazgeçilmez mekanı Olivia's Pizzeria ile başlıyor.

16 BANKANIN KARTLARI İLE DİJİTAL ÖDEME

16 bankanın banka ve kredi kartının tanımlanabildiği 700 üye işyeri ve 400 binin üzerinde üye sayısına sahip olan BKM Express’in Mekanist işbirliğinde hayata geçirdiği ‘restoranda mobil ödeme’ uygulaması için pizza severlerin Olivia’s Pizzeria’da siparişlerini vermeleri yeterli oluyor. Pizza severler yemeklerini yerken Mekanist ve BKM Express ödeme için hazır bekliyor. BKM Express kullanıcıları restoranda yemeklerini yedikten sonra cep telefonlarıyla ödeme yapmak istediklerini belirtiyor. Olivia’s Pizzeria için geliştirilen işyeri uygulaması sayesinde ödeme iki farklı şekilde yapılabiliyor. Kullanıcılar hesap istedikten sonra Mekanist uygulamasını açarak telefonlarını garson tarafından getirilen terminale yaklaştırıyor ve iBeacon teknolojisi sayesinde BKM Express ile çok kolay ve hızlı bir şekilde ödemesini tamamlayabiliyorlar. Kullanıcılar için bir diğer seçenek ise QR kod ile ödeme yapmak; terminaldeki QR kodu okutarak da BKM Express ile çok kolay ve hızlı bir şekilde ödemesini gerçekleştirebiliyorlar. Ödemelerin kolay ve hızlı yapılması sayesinde kullanıcıların yanı sıra restoran işletmecilerinin de hayatı kolaylaşıyor.

BKM EXPRESS LEZZET TUTKUNLARININ YANINDA

BKM Express’in hayatın her alanında, ödemelerde yer alacağını belirten Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko, ‘restoranda mobil ödeme’ yöntemi ile ilgili olarak şu bilgileri veriyor:

“İki yıl önce İnternetten alışverişlerde hayatı kolaylaştıran BKM Express büyümesini sürdürüyor. Bugün 16 bankanın banka ve kredi kartı ile, 700’e ulaşan üye işyeri ve 400 binin üzerinde kullanıcı ile ödeme imkanı sunan BKM Express artık lezzet tutkunlarına da dijital ödeme keyfi yaşatıyor. Mekanist işbirliği ile ilk olarak Olivia’s Pizzeria’da başlayan restoranda mobil ödeme yöntemi kısa zamanda farklı restoranlarda da BKM Express kullanıcıları ile buluşacak.”

MİLYONLARCA KULLANICIYA ÖDEME KOLAYLIĞI

6 yıldır yeme-içme-eğlence mekanlarını Mekanist'in yenilikçi ürün ve servisleri ile desteklediklerini söyleyen Mekanist CEO'su Ali Servet Eyüboğlu, mobil ödeme alanında BKM ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin hem Mekanist iş ortağı olan mekanlar için hem de Mekanist'i kullanan milyonlarca kullanıcı için önemli bir katma değer sağlayacağını belirtti. Her ay milyonlarca insanın Mekanist üzerinden mekan aradığını ve mekanlar ile ilgili detaylı bilgi edindiklerini kaydeden Eyüboğlu, artık mobil ödeme özelliği ile kullanıcıların Mekanist mobil uygulaması üzerinden hesaplarını ödeyebileceklerini ifade etti.

Olivia’s Pizzeria Kurucusu Turgut Kağıtcı ise BKM Express ile yapılan işbirliğine ilişkin şu bilgileri aktarıyor:

“Olivia’s Pizzeria olarak anı yakalamanın sadece bireyler için değil, markalar için de önemli olduğunu düşünüyoruz. Yarattığımız lezzetlerin yanı sıra verdiğimiz hizmetlerle de Türkiye'nin en iyileri arasında olmak için çaba gösteriyoruz. BKM Express ve Mekanist’in mobil ödeme konusunda ülkemizde çığır açacak çalışmasına ortak olmak bize büyük enerji verdi. Yiyecek-içecek sektöründe dünyada olup bitenleri yakından takip edip, misafirlerimize en keyifli lezzeti ve en kaliteli hizmeti sunma çabası ile bu projede yer aldık. Genç ve teknolojiyle yakından ilgilenen bir nüfusa sahip ülkemizde bu yeniliğin çok ilgi göreceğini tahmin etmek zor değil. Olivia’s olarak bu teknolojiyi ilk sunacak marka olmak, bizim için çok heyecan verici. "
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)