BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLe Monde: Korona virüs ABD'nin lider rolüne nihai darbeyi indirdi----

Le Monde: Korona virüs ABD'nin lider rolüne nihai darbeyi indirdi

Le Monde: Korona virüs ABD'nin lider rolüne nihai darbeyi indirdi
03 Mayıs 2020 - 16:36 www.finansgundem.com

Le Monde, korona virüsün dünyanın düzenini değiştirdiğini ve ABD'nin liderliğini sona erdirdiğini yazdı

Fransız Le Monde gazetesinde yayınlanan bir yazıya göre yeni korona virüs pandemisi İkinci Dünya Şavası sonrası kurulan dünya düzeninin ve böylelikle ABD’nin liderliğinin sonunu getirdi. Le Monde’a göre yeni dünya düzeninde bir rolü olabilmesi için, AB’nin de kendi yapısını elden geçirmesi gerekiyor.

Le Monde gazetesinin sayfalarında yer alan bir başyazıda İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan dünya düzeninin sarsılmasında, Çin’in yükselişinin etkili olduğu belirtiliyor.

Yazıda ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yeni koronavirüs salgınının tehlikeleri konusunda uluslararası toplumu uyarmakta gecikmiş olmasına, söz konusu örgütün Çin’e bağımlı oluşunun göstergesi olarak işaret ediliyor.

'Koronavirüs pandemisi ABD’nin lider rolüne nihai darbeyi indirdi'

Fransız gazetesinin yazısına göre ABD mevcut durumda artık 20. yüzyıldaki gibi dünya lideri rolü oynamıyor. Yazıda, “Washington son yıllarda bu rolden git gide uzaklaşmıştı, ABD’yi güçten düşüren mevcut kriz (koronavirüs pandemisi) ise ülkeyi bu rolden nihai olarak çıkardı” deniliyor.

'AB salgından en çok etkilenen ülkelere yardım dahi edemedi' 

Le Monde yazısında yeni korona virüs pandemisinin Avrupa’nın birliğine de ciddi bir darbe indirdiği söyleniyor. “Geldiğini önceden göremediği pandemi karşısında silahsız kalan AB, söz konusu salgından en çok etkilenen ülkelere yardım dahi edemedi” ifadelerine yer verilen yazıda, yeni dünya düzeninin oluşumunda bir etkisi olabilmesi için AB’nin kendi yapısını gözden geçirmesi gerektiği saptaması yapılıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil03 Mayıs 2020 21:13

    Doğaya zarar verdikçe intikamını er geç alacaktır. Atom, Nükleer,Uzay,Yapay Zeka vs vs biranda sustu.Korkar oldu. Küçük bir virüs ne hale getirdi külhanları, dayıları,heh heh. 4G 5G vb etkileri,itirazları.. adam uzaya vi fi yerleştireceğim diyor, başarırsa bu G ler ne işe arayacak.Biz böyle yorulurken dış güçler aşı bulsun diye bekleyenler android tlfları takip ede dursun, (6)  (6)