BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLarry Summers: Ekonomi yavaşlamadıkça enflasyon hedefe inmez----

Larry Summers: Ekonomi yavaşlamadıkça enflasyon hedefe inmez

Larry Summers: Ekonomi yavaşlamadıkça enflasyon hedefe inmez
27 Nisan 2023 - 09:45 www.finansgundem.com

ABD Eski Hazine Bakanı Larry Summers enflasyonun ABD ekonomisinde yavaşlamaya neden olmadan yüzde 2'lik hedefe inmeyeceği görüşünü paylaştı.


ABD Eski Hazine Bakanı Larry Summers, ABD ekonomisinde yavaşlamaya neden olmadan enflasyonun hedefe inmeyeceğini söyledi.

Chicago'daki bir yatırım konferansında açıklamalarda bulunan Summers enflasyonla mücadele konusunda iyimser olmadığını söyledi. Summers enflasyonun ABD ekonomisinde yavaşlamaya neden olmadan yüzde 2'lik hedefe inmeyeceği görüşünü paylaştı.

Summers pandemi dönemindeki mali teşvikler ve düşük faizlerin ABD'yi 'yüzde 2 enflasyonu olan bir ülkeden yüzde 5 enflasyona sahip' bir ülkeye çevirdiğini söyledi.

Summers "Ekonomi belirgin ölçüde yavaşlamadıkça enflasyonun yüzde 2'lik hedefe ulaşmasının zor olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Harvard Üniversitesi Profesörü olan Summers bu ay yaptığı farklı bir konuşmada resesyon ihtimalinin arttığına dikkat çekmiş, Fed'in faiz artışlarının sonuna yaklaştığını savunmuştu.

Gelecek toplantıda 25 baz puanlık faiz artışının doğru bir karar olacağını dile getiren Summers Fed'in enflasyonla mücadelede getiri eğrisinin gerisinde kalarak kredibilitesini kaybettiğini belirtti.

ABD'de Mart ayında yıllık enflasyon yüzde 5 olmuştu.

ABD Hazine Bakanı'ndan çok net uyarı: Ekonomik felaket!

 

ABD, finansal risklerin değerlendirilmesinde yeni kuralları tartışıyor

 

ABD'de resesyon ihtimali

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)