BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLagarde: Kovid'in ikinci dalgası belirsizliği artırıyor----

Lagarde: Kovid'in ikinci dalgası belirsizliği artırıyor

Lagarde: Kovid'in ikinci dalgası belirsizliği artırıyor
11 Eylül 2020 - 15:02 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Lagarde, yeni tip korona virüs salgınında ikinci dalganın belirsizliği artırdığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Eurogroup toplantısında yaptığı konuşmada, Euro Bölgesi'nde üçüncü çeyrek toparlanmasının, iş gücü piyasalarındaki gelişmeler, likidite problemleri ve Kovid-19 salgının kinci dalgası gibi pek çok belirsizlikle çevrili olması sebebiyle, düzensiz, eksik ve asimetrik olacağını söyledi.

Yılın ikinci çeyreğinin bir "facia" olduğunu ifade eden Lagarde, rahatlığa yer olmadığını belirterek, üye ülkeleri ekonomik destek paketlerini krizin sonuna dek devam etme çağrısı yaptı.

ECB Yönetim Kurulu Üyesi İsabel Schnabel de Avrupa hükümetlerinin ekonominin toparlanması sonrasında mali olanaklar oluşturma adına sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı. Büyümeye önem vermeye işaret eden Schnabel, kamu yatırımlarının Euro Bölgesi'nde uzun süredir düşük düzeyle olduğunu ve büyümeyi engellediğini söyledi.

Diğer yandan ECB'nin bir başka yönetim kurulu üyesi olan Philip Lane, üçüncü çeyrekte güçlü toparlanma beklediğini ifade etti.

Ekonomik faaliyetin salgın öncesi döneme göre, özellikle hizmet sektöründe, hayli düşük olduğunu belirten Lane, enflasyonun sene sonuna dek negatif düzeyde kalacağını ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)