BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde: Daha fazla faiz artırımı mümkün----

Lagarde: Daha fazla faiz artırımı mümkün

Lagarde: Daha fazla faiz artırımı mümkün
02 Mart 2023 - 11:52 www.finansgundem.com

Faizlerin daha yukarı çıkarılması gerektiğini belirten Lagarde, "Ancak tepe noktasının nerede olacağını henüz bilmiyoruz. Faizler bir süre için daha yüksek seviyelerde kalmalı" dedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Mart ayındaki toplantıdan sonra da faiz artırımları yapılmasının olası olduğunu, faiz artırımlarının gelecek verilere bağlı olacağını söyledi.

İspanyol televizyonu Antena 3'de yayınlanan bir programa katılan Lagarde, "Enflasyonun hala çok yüksek olduğu ortamda bu ay 50 baz puan Faiz artırımı yapılması masada. Enflasyonu aşağı getirmek için elimizdeki tüm araçları kullanmalıyız. Enflasyonu yüzde 2 hedefimize getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Enflasyonu aşağı getirmek için faizlerin daha yukarı çıkarılması gerektiğini belirten Lagarde, "Ancak tepe noktasının nerede olacağını henüz bilmiyoruz. Faizler bir süre için daha yüksek seviyelerde kalmalı" dedi.

Lagarde ayrıca, yaptıkları faiz artırımlarının finansal piyasalara yansımasını istediklerini, bankaların faiz artışlarını mevduatlarına yansıtmaları gerektiğini de vurguladı.

ECB Başkanı Lagarde'dan faiz mesajı

 

Lagarde: Euro Bölgesi'nde hızlı ücret artışları normal

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)