BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey İrlanda'da 10 bine yakın polisin verilerinin ifşası----

Kuzey İrlanda'da 10 bine yakın polisin verilerinin ifşası

Kuzey İrlanda'da 10 bine yakın polisin verilerinin ifşası
20 Ağustos 2023 - 17:38 www.finansgundem.com

Kuzey İrlanda'da 10 bine yakın polisin verilerinin internette yayımlanmasının ardından bir kişiye dava açıldı


Yaklaşık 10 bin personelin kişisel ve istihdam bilgilerinin internette yayımlanmasının ardından memurlar güvenliklerinden endişe duymaya başladı.

Kuzey İrlanda Polis Teşkilatı’nda (Police Service of Northern Ireland/PSNI) geçen hafta yaşanan büyük veri sızıntısıyla ilgili belge bulundurmaktan bir kişiye dava açıldı.

Kıdemsiz bir çalışanın Bilgi Edinme Özgürlüğü kapsamındaki bir talebe yanıt verirken yaptığı hata sonucu, PSNI'ın halihazırda görev yapan tüm üyelerine ait kişisel veriler geçen salı yayımlanmıştı.

Her çalışanın adlarının baş harfi ve soyadı, rütbesi ya da derecesi, görev yaptığı yer ve çalıştığı birim yayımlanan bilgiler arasında.

PSNI, teröristlere faydalı olabilecek belge ya da kayıtları bulundurmak ve terör eylemlerinde kullanılmak üzere eşya bulundurmaktan 50 yaşındaki bir kişiye dava açıldığını cumartesi açıkladı.
Çarşamba günü Lurgan’a bağlı Co Armagh’da yapılan aramanın ardından 39 yaşındaki bir kişi daha veri ihlaliyle ilgili gözaltına alınmış ve sonrasında kefaletle serbest bırakılmıştı.

Pazartesi günü PSNI Emniyet Müdürü Simon Byrne veri sızıntısıyla yayılan bilgilerin muhalif cumhuriyetçilerin elinde olduğunu doğruladı.

Byrne, muhalif cumhuriyetçilerin bu bilgileri polisi tehdit etmek ve hedef almak için kullanacağına inandığını söyledi.

Pazartesi günü de isimleri silinmiş olmasına rağmen kayda değer sayıda polis memuru ve teşkilat çalışanına ait bilgileri içeren bir belge Falls Road'daki Sinn Fein ofisinin yakınlarına asılmıştı.

Geçen haftadan bu yana, bir polis memurunun 42 memur ve çalışana ait bilgileri içeren dizüstü bilgisayar ve not defterinin hareket halindeki bir araçtan düşerek kaybolduğu bir vakanın da aralarında yer aldığı, çeşitli veri sızıntısı vakaları yaşanmıştı. (Independent Türkçe)

ATM'ler bedava para verdi, polis devreye girdi

 

Credit Suisse'e hissedarlarından dava!

 

Trump davasında 'kısıtlı koruma' kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)