BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuveytliler’den hisselerini geri alacak----

Kuveytliler’den hisselerini geri alacak

Kuveytliler’den hisselerini geri alacak
03 Temmuz 2013 - 19:09 www.finansgundem.com

Kılıç Deniz Ürünleri –NBK Capital ortaklığında sona gelindi… Karar netleşmese de uygun bir an bekleniyor

Su ürünleri ve balık yetiştiriciliği alanında Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan Kılıç Deniz Ürünleri, yabancı ortağıyla ayrılık için gün sayıyor. İlk balık çiftliğini 1990 yılında Salih Adası’nda kuran ve yılda 50 ton kapasiteyle çipura üreterek işe başlayan Orhan Kılıç’ın kurduğu Kılıç Deniz Ürünleri bugün alanında dünyada yer etmeyi başarmış bir şirket.
Sektöründe ihracat şampiyonu olan Kılıç Deniz, yurt dışı hamlesini güçlendirmek hedefiyle bundan üç yıl önce NBK Capital ile ortaklığa gitmişti. Yüzde 20 payla Kuveytli yatırım fonu NBK Capital’in ortak olduğu Kılıç Deniz’de, yaşanacak bu ayrılık durumunda şirketin kendi hisselerini alacağı da söyleniyor.
Ayrılık iddialarını sorduğumuz Kılıç Deniz Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, Ekonomist’e yaptığı açıklamada bu gelişmenin her an olabileceğini söylüyor.
DÖRT YIL ÖNCE KREDİYLE BAŞLADI
Aynı zamanda şirketin kurucusu Orhan Kılıç, NBK Capital ile ilişkilerinin dört yıl evvel başladığını ve 2009 yılında kredi ilişkisi ile başlayan birlikteliğin 2010 yılında ortaklığa döndüğünü belirtiyor. Kılıç konuyla ilgili olarak Ekonomist’e şu açıklamayı yaptı:
“Neticede NBK özel özel sermaye fonu olduğu için mutlaka bir süre sonunda çıkması gerekecek. Beklediği kârlılıkla alakalı olarak bu olacak. Fonun doğasından kaynaklanan bir durum.  Her iki tarafın da uygun bulduğu şekilde çıkış olacaktır.” Kılıç, hisselerin satışı durumunda bu yüzde 20 payı yine kendilerinin alabileceklerini de belirtiyor.
HALKA AÇILMA PLANI ERTELENDİ
Kılıç Deniz, geçen yıl yaklaşık 275 milyon TL ciro gerçekleştirdi. 71 milyon TL ihracat gerçekleştiren ve bu rakamla şampiyon olan şirket, geçen yıl halka açılmak için de başvurusunu yapmıştı. Konuyla ilgili süreci sorduğumuz Orhan Kılıç şunları söyledi:
“2012 yılında halka açılma başvurusu yapmıştık. Ancak o zamanki piyasa koşullarına baktığımızda bu konuyu bir süre ertelemeye karar verdik.” (SİBEL ATİK)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)