BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKuveyt Türk'ten umuda destek projesi----

Kuveyt Türk'ten umuda destek projesi

Kuveyt Türk'ten umuda destek projesi
25 Nisan 2013 - 16:15 www.finansgundem.com

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldıklarını söyledi

Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın Umuda Destek Projesi kapsamında, hafta boyunca banka kartlarıyla yapılan her işlemden 1 lira, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın (KAÇUV) "Aile Evi"ne bağışlanacak.
Fatih'te KAÇUV'un "Aile Evi"nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldıklarını söyledi.
Bir hafta boyunca Kuveyt Türk Katılım Bankası kartları üzerinden gerçekleşecek her işlemden 1 lirayı fona aktarıp daha sonra biriken parayı vakfa bağışlayacaklarını belirten Demir, "Aile Evi"nin sürekli ihtiyaçlarını bir süreliğine karşılayacaklarını ifade etti.
Demir, Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye verdiği "İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın" nasihatini anımsatarak, "Amacımız sosyal sorumluluk açısından, Türkiye için önemli bir sorun oluşturan kanserle mücadele etmek ve bu konuya karşı duyarlı bir yaklaşım göstermektir" dedi.
Yardımlaşma kültürünün Türk milletinin bir özelliği olduğunu vurgulayan Demir, "Günümüzde kanserli çocuklara sunulan bu hizmet önem arz ediyor. Binayı gezdik, burası çocukların ve ailelerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilmiş. Umarım ülkemizde kanser hastaları azalır, kanser hastalarına sunulan bu imkanlar da artar. Ve onların bu tedavi süreçlerine destek olunur" diye konuştu.
KAÇUV Yönetim Kurulu Üyesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Onkolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tiraje Celkan da "Aile Evi"ni kanserli hastaların hem sosyolojik hem de psikolojik anlamda daha iyi şartlarda konaklaması için açtıklarını söyledi.
Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen hasta çocuklar ve ailelerinin, İstanbul'da tedavi için çok uzun süre kaldığını ifade eden Celkan, "Aile Evi"nin giderlerinin sadece bağışlarla karşılandığını anlattı.
Celkan, "Aile Evi"ni 2012'nin Mart ayında açtıklarını hatırlatarak, "Bir şeye başlamak kolay, devamını sağlamak zor. Biz burada ücretsiz şekilde, 48 aileye, toplam 107 kişiye hizmet verdik. Bir aile ortalama 6 ay odada kalıyor. Toplam 14 oda var. Vakıf olarak hedefimiz her hastanenin yanında aile evleri açmak. Destekçilerimiz manevi ailelerimiz oluyor" şeklinde konuştu.
Aile Evi İhtiyaç sahibi kanserli çocuklar ve ailelerinin, tedavi süresince ücretsiz konaklayabildikleri "Aile Evi"nde, 8'i çift kişilik 14 oda bulunuyor. Çocuklar için oyun odası, oyun bahçesi, televizyon, DVD oynatıcının yanı sıra bilgisayar da bulunan evde, misafirlerin ihtiyaçları ücretsiz karşılanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)