BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuşlar dallara konmasın diye dikenli tel astılar----

Kuşlar dallara konmasın diye dikenli tel astılar

Kuşlar dallara konmasın diye dikenli tel astılar
21 Aralık 2017 - 14:09 www.finansgundem.com

İngiltere’nin varlıklı Bristol kentinde, kuşların pahalı otomobillerin üzerine pislemesinin önüne geçmek için akıllara durgunluk veren bir yönteme başvuruldu

İngiltere’de çoğunlukla varlıklı kişilerin yaşadığı Bristol kentinde, lüks otomobillerin üzerine pisleyen kuşlar için akılalmaz bir yöntem geliştirildi. Kentin Cliftonbölgesinde, park alanlarının üzerindeki ağaç dallarına kuşların konmasını engellemek üzere kuş savar dikenli teller asıldı. Uygulama, çevreciler ve hayvan haklarısavunucuları tarafından büyük tepki topladı.

Kuşların dallara konmasını ve buralara yuva kurmasını istemeyen bölge sakinleri, dallara dikenli teller çiviledi. Yeşiller Partisi’nin yerel meclis üyelerinden Paula O’Rourke, Clifton bölgesindeki özel bir konutta kaydedilen görüntüyü “kuşların yaşam alanlarına kesinlikle aykırı” olarak niteledi. Independent gazetesine demeç veren bir bölge sakini, uygulamanın otomobillerin kuş dışkıları yüzünden kirlenmemesi için yapıldığını aktardı.

Adının açıklanmasını istemeyen bölge sakini, “Bu civarda kuşların pislemesi büyük bir sorun. Otomobilleri gerçekten kirletiyorlar ve nedendir bilinmez kuşlar bu bölgede toplanıyorlar. Kuşları kaçırmak için başka yöntemler de kullandık. Dallara ahşap kuşlar astık ancak bu yöntem başarılı olmadı” ifadelerini kullandı.

Kuş savar dikenli teller, Bristol’ün Broadmead and Cabot Circus alışveriş merkezinde de kullanılıyor. Ancak buradaki uygulama, otomobilleri değil alışveriş yapanları korumak için geliştirilmiş.(Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emre21 Aralık 2017 17:38

    Araç kılıfı; Araç Örtüsü/branda., Varlıklı bölgede branda satışı yapılsın. %20 indirimli iyi satılır orada şu an (6) (6) (6)

  • emre21 Aralık 2017 17:36

    Varlıklı bölgede yaşayanların otoparkı yok muymuş?Araç kirlenmesi bahane. Ağaç altına araç park etmesinler o zaman. Ya da araç kılıfı diye bir şey var. ::D:D:D

  • Yakup21 Aralık 2017 14:42

    Kuşsuz ağaç, kendilerinden başka insansız dünya ister bu batılılar...vahşi batı boşuna demiyoruz...