BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Kurtulmuş'tan gazetecilere yeşil pasaport teklifine destek----

Kurtulmuş'tan gazetecilere yeşil pasaport teklifine destek

 Kurtulmuş'tan gazetecilere yeşil pasaport teklifine destek
06 Ocak 2024 - 16:20 www.finansgundem.com

TBMM Başkanı Kurtulmuş, gazetecilere yeşil pasaport verilmesine dair kanun teklifine ilişkin, "Belli bir süre bu mesleğe emek vermiş değerli basın mensubu arkadaşlarımıza yeşil pasaport verilmesi gayet şık, doğal bir davranış olur." dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Bisiklet Etkinliği'nin açılışında konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, milli iradenin merkezi TBMM'de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurtulmuş, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de tebrik etti.

Dünyada ve Türkiye'de gazetecilerin büyük bir kamusal görev gördüğünü belirten Kurtulmuş, "En zor şartlarda, en kötü şartlarda özgür bir şekilde mesleklerinin gereğini yerine getirmek, olayların arkasındaki gerçekleri ön yüzüne çıkarabilmek ve milletimizin haber alma, bilgilenme hakkını fedakar bir şekilde yerine getirmek için gazeteci arkadaşlarımız hayatlarını yeri geldiğinde ortaya koyarak büyük bir hizmet görüyorlar. Özellikle zor şartlar altında, savaş şartları da başta olmak üzere gerçekten gazetecilik mesleğini büyük bir onurla sürdüren insanların ve özellikle de Gazze'de bu büyük katliam, soykırım sırasında hayattan koparılan gazeteci kardeşlerimizin aziz hatıraları önünde de saygıyla eğildiğimizi ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Bisikletle gazetecilik mesleği arasında bir bağlantının kurulabileceğini söyleyen Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Gazetecilik mesleği, en zor şartlarda sürekli hareket etmeyi, sürekli peşinde koştuğunuz haberin ya da gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için durmaksızın bir mücadele ve gayret ifa etmeyi gerektiriyor. Aynen bir bisikletçinin düşmemek için sürekli bisikletin pedalını çevirmesi gibi. Aslında hem gazeteci hem de bisikleti kullanan, pedalı çevirdiği andan itibaren özgür bir şekilde, kendisini sadece olayın akışına bırakarak değil, disiplin, denge içerisinde ve özgür bir şekilde yaptığı işi yerine getirmeye gayret ediyor. Bu benzerliği de bir kere daha hatırlatmak isterim.

Kurtulmuş, etkinlikte emeği geçen Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun yöneticilerini tebrik ederek, Meclis'teki bisiklet yarışmasının gelenekselleşerek devam ettirilmesi temennisinde bulundu.

Numan Kurtulmuş, bisiklet yarışmasına katılan gazetecilere başarılar diledi.

"Ümit ederim ki gazeteci arkadaşlarımızın yeşil pasaport almaları mümkün olur"

Bisiklet yarışının ardından gazetecilerle sohbet eden TBMM Başkanı Kurtulmuş, gazetecilere yeşil pasaport verilmesine yönelik talebin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

Gazeteci arkadaşlar yeşil pasaport taleplerini aylar önce bana da arz etmişlerdi. Hatta biz konuştuktan sonra TBMM’deki gruplara da ziyarette bulundular. Bu konudaki kanaatimi, o gün de çok açık bir şekilde söyledim. Belli bir süre bu mesleğe emek vermiş değerli basın mensubu arkadaşlarımıza yeşil pasaport verilmesi gayet şık, doğal bir davranış olur. 15 sene ya da 10 sene gibi bir süre bu mesleğe emek vermiş arkadaşlarımızın yeşil pasaport almalarının önünü açmak lazım. Tabii burada karar verecek olan TBMM’dir. TBMM’de de bu konuda teklifler değerlendirilir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bu yaklaşımı bir kere daha buradan ifade etmiş olalım. Ümit ederim ki en kısa zamanda gazeteci arkadaşlarımızın yeşil pasaport almaları mümkün olur.

 

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Uysal için başsağlığı mesajı

 

Kurtulmuş: Öldürülen her çocuğun kanından ABD yönetimi suçlu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)