BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuroda'nın başkanlığı onaylandı----

Kuroda'nın başkanlığı onaylandı

Kuroda'nın başkanlığı onaylandı
15 Mart 2013 - 06:39 www.finansgundem.com

Japonya parlamento üst meclisi Kuroda'nın merlez bankası başkanlığını onayladı

Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin 20 yıldır süren ekonomik durgunluğa son vermeye yönelik inisiyatifi, Parlamento'nun Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) yeni liderliğini onaylamasının ardından en önemli adımını attı.
On yılı aşkın süredir enflasyon hedefi uygulamasını savunan Haruhiko Kuroda, dün parlamento alt meclisinden sonra bugün parlamento üst meclisinin de onayını aldı. Abe'nin iki başkan yardımcısı adayı da üst meclis tarafından onaylandı. Böylelikle, bazı kanun yapıcılar tarafından fazla radikal bulunan Kikuo Iwata da başkan yardımcılığına getirildi.
Asya Kalkınma Başkanlı'ndan BOJ Başkanlığı'na geçiş yapacak olan Kuroda, para politikasının tek başına, dünyanın en büyük ekonomisini 15 yıldır olumsuz etkilenen deflasyonu sonlandırabileceğini defalarca savunmuştu. Kuroda'nın bundan sonraki işi, dokuz kişilik BOJ para politikası kurulunun, tahvil alımını hızlandırmak ve parasal tabanı genişletmek için bir hedef oluşturmak gibi seçenekleri içeren yeni teşvikler konusunda desteğini almak.
Tokyo'da Nomura Securities Co. kıdemli ekonomisti Shuichi Obata, "Bir sonraki kritik nokta, Kuroda'nın 3-4 Nisan'da programlanan BOJ kurul toplantısı öncesi acil bir toplantı yapıp yapmaycağı," dedi ve "BOJ muhtemelen varlıkların vadesini uzatacak ve tahvil alımlarını artıracak" yorumunda bulundu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)