BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuroda muhalefeti de arkasına aldı----

Kuroda muhalefeti de arkasına aldı

Kuroda muhalefeti de arkasına aldı
27 Şubat 2013 - 06:39 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanlığı için Kuroda destekleri topluyor

Deflasyondan çıkmak için yoğun çaba sarfeden Japonya'nın muhalefet partisi liderleri Haruhiko Kuroda'nın merkez bankası başkanlığına destek vereceklerini söylerken, bankayı uzun bir zamandır sert ifadelerle eleştiren Kikuo Iwata'nın başkan yardımcılığı ihtimaline mesafeli yaklaştı.
Kuroda'nın deneyimi ve sezilerinin, çok yetenekli bir aday olduğuna işaret ettiğinin altını çizen Japonya Demokratik Partisi'nin (DPJ) Genel Başkan Yardımcısı Hirofumi Ryu, öte yandan parti içinde Iwata konusunda şüphe ve endişeleri olan liderlerin olduğunu söyledi.
BOJ'un geçtiğimiz ay yüzde 2 enflasyon hedefi benimsemesi yönünde baskı yapan Japon Başbakan Shinzo Abe'nin, kendi partisi Liberal Demokrat Parti'nin çoğunluğa sahip olmadığı Parlamento'nun üst kanadında BOJ başkanlığına sunduğu adaylar için muhalefetin desteğine ihtiyacı var. Abe hükümeti yarından itibaren BOJ Başkanı ve 2 başkan yardımcısı olmak üzere 3 adayı yarın parlamentoya sunmaya hazırlanıyor. Ancak DPJ, merkez bankasının bağımsızlığının strateji değişikliği gerektirebileceğinden ötürü endişe duyuyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)