BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuroda: Getiri bandının genişlemesi gevşek politikadan çıkışa adım değil----

Kuroda: Getiri bandının genişlemesi gevşek politikadan çıkışa adım değil

Kuroda: Getiri bandının genişlemesi gevşek politikadan çıkışa adım değil
26 Aralık 2022 - 08:07 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, merkez bankasının geçen hafta getiri hedefi etrafında genişlemesine izin verme kararının kesinlikle ultra gevşek para politikasından çıkışa yönelik bir ilk adım olmadığını söyledi.

Japonya'da bir toplantıda konuşan Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, "Bizim getiri eğrisi kontrol politikamız uyarınca, ücret artışları ile birlikte sürdürülebilir ve istikrarlı fiyat politikasını başarmak için parasal politika desteğini sürdüreceğiz" dedi.

Kuroda, Japonya'nın çekirdek enflasyonunun gelecek mali yılda muhtemelen ortalama %2'nin altına yavaşlayacağını belirterek deniz aşırı ekonomik ve fiyat rikleri konusunda uyanık olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Kuroda, merkez bankasının geçen hafta getiri hedefi etrafında genişlemesine izin verme kararının kesinlikle ultra gevşek para politikasından çıkışa yönelik bir ilk adım olmadığını söyledi.

Japonya Merkez Bankası Başkanı, Japonya'nın temel olarak yüz yüze hiz met sektörü olmak üzrer iş gücü talebinin muhtemelen aratcağını kaydetti. Kuroda ayrıca Japon ekonomisinin pandeminin etkisinden toparlanmanın ortasında olduğunu belirtti.

Japonya 2023'te askeri harcamaları artırmak için rekor bütçe açıkladı

 

Japonya'da enflasyon 41 yılın zirvesinde

 

Japonya'da rekor bütçeye onay

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)