BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuroda deflasyonu karşısına aldı----

Kuroda deflasyonu karşısına aldı

Kuroda deflasyonu karşısına aldı
27 Mart 2013 - 08:33 www.finansgundem.com

BOJ Başkanı deflasyonla mücadelenin ayrıntılarını açıkladı

Japonya Merkez Bankası başkanı bugün yaptığı açıklamada deflasyonla mücadele sürecinde bu zamana kadar tabu olarak görülen adımların atılmasına hazır olduklarını söyledi.
BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda merkez bankasının kendisinden önceki başkanı tarafından uygulamaya getirilen gelişmelerle çelişen bazı adımları atmayı değerlendireceğini bildirdi. Bu adımlardan birisi daha uzun vadeli tahvillerin alınması, ikincisinin bankanın alabileceği tahvillere yönelik miktarların otomatik olarak belirlenmesini sağlayacak bir mekanizma oluşturulması ve son olarak ise parasal gevşeme programının yapısının basitleştirilebileceği ifade edildi.
Kuroda millet vekillerine hitaben yaptığı konuşmasında "Etkili parasal canlandırma adımları atmaya yönelik her türlü seçeneği değerlendireceğiz" dedi.
Japon kabinesi açıkları durdurmaya yönelik yeni bir bütçe hazırlıyor
Japon hükümeti açıklardı durdurmaya yönelik olarak 13 trilyon yen tutarında bir ek bütçe hazırlanmasına karar verdi. Bu bütçe ile yeni mali yılla birlikte oluşturulacak yeni bütçe hayata geçinceye kadarki dönen için kamu harcamları finanse edilecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)