BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuroda da mı Twist yapacak?----

Kuroda da mı Twist yapacak?

Kuroda da mı Twist yapacak?
09 Nisan 2013 - 06:48 www.finansgundem.com

BOJ Başkanı Kuroda'nın parasal genişleme hamleleri, süre bakımından hâlen Fed'in gerisinde kalıyor

Fed'in hız ve vadelerine ulaşmak istiyorsa Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın eş zamanlı olarak daha fazla uzun vadeli tahvil alması ve kısa vadeli bono varlıklarını azaltması gerekiyor.
Japan Macro Advisors'ın hesaplamalarına göre BOJ'un tahvil alımları kanalıyla para tabanını ikiye katlama planı, bankanın elindeki hükümet tahvillerinin vadesini 3.5 yıldan yalnızca 4 yıla uzatacak. Bu rakam, Fed'in 9 yıl vadesinin bir hayli altında kalıyor.
Getiri eğrisini daha yatay bir hâle getirmek için yeterli alan olduğunu savunan Japan Macro Advisors'ın yönetici direktörü ve başekonomisti Takuji Okubo, "Önümüzdeki 12 ayda Japonya Merkez Bankası'nı daha fazla gevşemeye gitmeye itecek bir şeyler olacak. Yanıtın, Fed'inki gibi bir "twist operasyonu" olması gerekiyor" dedi.
BOJ'daki yönetim ekibinin aylık tahvil alımlarını ikiye katlamaya ve daha uzun vadeli tahvil almaya karar vermesinin ardından Kuroda geçtiğimiz hafta "daha fazla adım atmaya" hazır olduğunu söyledi. Selefinin kısa vadeli tahvil alımlarının tam tersini yapması, bir yandan ülkedeki konut alımlarının ve diğer yatırımların maliyetini düşürürken, diğer yandan bankaların kâr marjlarını düşürerek, kredi verme istekliliklerini azaltacak.
Japonya'nın 10 yıllık tahvillerinin getirisi 5 Nisan'da yüzde 0.46 düzeyinden kapandı. Ülkenin 10 yıllık bonolarının faizi gün içinde yüzde 0.315 seviyesinden rekor düşüğünü kaydetmişti. Japonya'nın 30 yıllık tahvillerinin faizi de yüzde 0.925 ile rekor düşük düzeye gerileyerek, 5 yıllık tahvillerin getirisi ile arasındaki farkı 104 baz puana çekerek, Aralık 2008'den bu yana en az farka işaret etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)