BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlarda haftaya yatay başlangıç----

Kurlarda haftaya yatay başlangıç

Kurlarda haftaya yatay başlangıç
23 Ağustos 2021 - 09:08 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,4920 liradan, euro 9,9620 liradan haftaya başladı. Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi, yurt dışında PMI verileri takip edilecek

Serbest piyasada 8,4900 liradan alınan dolar, 8,4920 liradan satılıyor. 9,9600 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,9620 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,5000 lira, euronun satış fiyatı ise 9,9240 lira olmuştu.

Cuma günü yüzde 0,3 azalışla 8,4945'e gerileyen dolar/TL ise bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,4930 seviyesinde yatay seyrediyor.

Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi ve yabancı ziyaretçi sayıları, yurt dışında ise PMI verileri takip edilecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Biden'in altyapı yatırım ve sosyal harcama planlarını 1 Ekim'e kadar yasalaştırma hedefi koydu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Biden'ın Beyaz Saray’daki kıdemli danışmanlarına Jerome Powell'ın Şubat 2022'de görev süresi dolduktan sonra yeniden Fed Başkanı olarak atanması taraftarı olduğunu söyledi.

PayPay Holdings, İngiltere'deki bütün kullanıcılarına bu haftadan itibaren Bitcoin ve diğer kripto paralarda alım, satım ve saklama hizmeti sunacağını duyurdu.

Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, baz etkileri ve azalan pozitif faktörlerin global Kovid-19 salgını ile bir araya gelmesine bağlı olarak Çin'in dış ticaretinin gelecek yıl daha zorlu, çetrefilli bir durum ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in kendi dijital parasını çıkarmak için nedenler olduğunu görebildiğini ve bunun er ya da geç gerçekleşeceğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından birlikte hazırlanan Tüketici Güven Endeksi bülteni yayımlanacak (10.00). Tüketici Güven Endeksi Temmuz ayında yüzde 2,7 düşüşle 79,5 puan olarak açıklanmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Temmuz ayına ilişkin yabancı ziyaretçi sayıları açıklanacak (11.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi(PMI) verileri takip edilecek. Avustralya, Japonya, Fransa, Almanya, Euro Bölgesi, İngiltere ve ABD verileri sırasıyla gün boyu ekranlara düşecek.

ABD'de Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi (15.30), ikinci el konut satışları (17.00) verileri takip edilecek.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)