BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar tarafında seyir yatay----

Kurlar tarafında seyir yatay

Kurlar tarafında seyir yatay
10 Kasım 2021 - 09:10 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 9,7420 liradan, euro 11,2720 liradan güne başladı. Türkiye'de işsizlik, ABD'de enflasyon izlenecek

Serbest piyasada 9,7400 liradan alınan dolar, 9,7420 liradan satılıyor. 11,2700 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 11,2720 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL, dün yüzde 0,5'lik artışla 9,7318'den kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 9,74 seviyelerinde bulunuyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 9,7140 lira, euronun satış fiyatı ise 11,2630 lira olmuştu.

Türkiye'de işgücü verilerinin izleneceği yeni günde, yurt dışında ABD enflasyon verileri takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, mal fiyatlarının öngördüğünden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalacaklarını söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, korona virüsün Delta varyantının yol açtığı mal ve iş gücü arzındaki problemlerin çözülmelerinin aylar alacağını söyledi. Tedarik zinciri sıkıntılarının gelecek yaza kadar devam edeceğini vurgulayan Daly, fiyat baskılarının ise pandeminin etkilerinin azalmasından sonra yatışacağını öngördü.

Çin'de tüketici fiyatlarında artış Ekim ayında hızlandı. Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre, Ekim ayında tüketici fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 arttı. Eylül ayında fiyatlar yıllık yüzde 0,7 artmıştı.

Çin'de üretici fiyatları, yükselen kömür ve ham madde fiyatlarının etkisi ile Ekim ayında son 25 yılın en hızlı artışını yaşadı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yıllar sonra ilk kez "Fransa’nın enerji bağımsızlığını garanti altına almak için" yeni nükleer reaktörlerin inşasının başlatılacağını duyurarak, 2017?den bu yana 36 terör saldırısının önlendiğini açıkladı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından işgücü istatistikleri, İnşaat Maliyet Endeksi ve dış ticaret endeksleri açıklanacak (10.00). Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı Ağustos ayında yüzde 12,2 olarak açıklanmıştı.

TMBB Genel Kurulu'nda Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi görüşülecek.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa piyasalarında öne çıkan bir veri bulunmuyor. Fransa'nın işsizlik oranı takip edilecek en önemli veri olacak (09.30).

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Frank Elderson, Bankacılık Denetimi hakkında değerlendirmelerde bulunacak (12.30).

ABD'de üretici fiyatlarının ardından tüketici fiyatları piyasalar tarafından yakından takip edeceği veri olacak. Bir önceki ay tüketici fiyatları aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 5,4 artış göstermişti. Ekim ayı rakamları enflasyondaki artışın devam edip etmeyeceği açısından piyasalar tarafından merakla izlenecek (16.30).

ABD'nin diğer verileri MBA mortgage rakamları (15.00), işsizlik başvuruları (16.30), toptan stoklar (18.00), DoE petrol stokları (18.30) ve doğal gaz stokları (12.00) olacak.

Almanya'nın 10 yıllık, İngiltere'nin 10 yıllık enflasyona endeksli, ABD'nin 30 yıllık tahvil ihaleleri bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)