BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel ticarette daralma----

Küresel ticarette daralma

Küresel ticarette daralma
11 Ocak 2024 - 14:31 www.finansgundem.com

Alman ekonomik düşünce kuruluşu IfW Kiel, küresel ticaretin aralık 2023'te yüzde 1,3 daraldığını bildirdi.

Alman ekonomik düşünce kuruluşu IfW Kiel, Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarının bu kilit bölgede taşınan kargo hacimlerinde düşüşe yol açması nedeniyle küresel ticaretin kasım ayından Aralık 2023'e kadar %1,3 oranında gerilediğini bildirdi.

IfW Kiel, Kasım ayında Kızıldeniz üzerinden günde yaklaşık 500.000 konteyner taşınırken, şu anda günde yaklaşık 200.000 konteyner taşındığını belirtti.

IfW Kiel'in ticaret politikası araştırma merkezi direktörü Julian Hinz, saldırılara yanıt olarak yapılan yönlendirmelerin Asya'daki üretim merkezleri ile Avrupalı tüketiciler arasındaki yolculukların 20 güne kadar uzamasına yol açtığını söyledi.Hinz yaptığı açıklamada, "Bu durum Almanya ve AB'nin azalan ticaret rakamlarına da yansıyor, çünkü taşınan mallar hala denizde ve planlandığı gibi limanlarda boşaltılmadı" dedi.

IfW Kiel'in aralık ayı ticaret göstergesine göre Avrupa Birliği'ne yapılan ihracat %2, bu ülkeden yapılan ithalat ise %3,1 oranında azaldı. Kızıldeniz ticaret yolu bu ülke için daha az önemli olmasına rağmen Amerika Birleşik Devletleri'nin ihracatında %1.5, ithalatında ise %1'lik bir düşüş görüldü.

Çin'in ticareti, ihracatın %1,3 ve ithalatın %3,1 artmasıyla bu eğilimi tersine çevirdi. Enstitü bunun yaklaşan Çin Yeni Yılı'ndan kaynaklandığını belirtti.

ABD'nin dış ticaret açığı Kasım 2023'te düştü

 

Ticaret Bakanlığı açıkladı: 8 yılda 13 kat arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)