BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüresel tedarik zinciri etkilenmeyecek----

Küresel tedarik zinciri etkilenmeyecek

Küresel tedarik zinciri etkilenmeyecek
28 Şubat 2020 - 09:09 www.finansgundem.com

Çin'den yapılan açıklamada küresel ticaret zincirinde ülkenin konumunun yaşanan zorluk rağmen önemini yitirmeyeceğini açıklandı.

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, ülkenin küresel tedarik ve endüstri zincirlerindeki önemli konumunun korona virüsten dolayı değişmeyeceği kaydedildi. Çin Uluslararası Radyosu'nun paylaştığı habere göre Çin Ticaret Bakanlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürü Zong Changqing, korona virüsten dolayı ulaşım ve lojistiğin engellenmesi, insan kaynaklarında kıtlık yaşanması gibi zorlukların meydana geldiğine dikkat çekti.

Zong, endüstri zincirinin işbaşı yapmasını hızlandırmak amacıyla birçok önlem hayata geçirdiklerini ve yabancı sermayeli işletmelerin de işbaşı yapma sürecinde görülen başlıca sorunların kısa zamanda adım adım çözüleceğini kaydetti. 

Uzun vadede bakıldığında salgının tedarik ve endüstri zincirlerine etkilerinin aşamalı ve kısa vadeli olduğuna işaret eden Zong, Çin'in küresel tedarik ve endüstri zincirlerindeki önemli konumunun salgından dolayı değişmeyeceğini ifade etti.

Zong ayrıca, salgından dolayı tedarik ve endüstri zincirlerinin büyük ölçüde yurtdışına transferi gibi bir durumun henüz görülmediğinin altını çizdi.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dbb28 Şubat 2020 09:30

    Tüm dünya suçlu şimdiye kadar kaç kere buradan virüsler çıktı ama fabrikalarını ülkelerine taşımadılar, şimdide sonuçlar çok ağır katlanacaklar...