BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel tahvil piyasalarında kazançlar yüzde 10 arttı----

Küresel tahvil piyasalarında kazançlar yüzde 10 arttı

Küresel tahvil piyasalarında kazançlar yüzde 10 arttı
28 Aralık 2023 - 07:50 www.finansgundem.com

Yatırımcıların merkez bankalarının gelecek yıl faiz oranlarını düşüreceği beklentilerini artırmasıyla dünya borçlanma piyasaları iki ayın en büyük kazancını kaydetme yolunda ilerliyor.

Bloomberg Global Aggregate Total Return Index kasım ve aralık aylarında yaklaşık %10 artarak 1990'dan bu yana en iyi yükselişini gerçekleştirdi.

Tokyo'daki Fivestar Asset Management Co. şirketinde kıdemli portföy yöneticisi olan Hideo Shimomura, "Şu anda gördüğümüz şey bir tahvil karnavalı. Tahvil yatırımcıları kış uykusundaydı ve şimdi patlayıcı arzularının inlerinden çıkmak olduğunu hissediyorum" dedi.

Swap işlemcileri önümüzdeki yıl ABD ve İngiltere'de yaklaşık 150 baz puanlık, Euro Bölgesi'nde ise yaklaşık 175 baz puanlık faiz indirimlerini fiyatlarken, yatırımcıların merkez bankalarının son on yılların en agresif faiz artırım döngüsünü başlattıktan sonra enflasyona karşı verdikleri savaşı kazandıklarına dair güvenleri artıyor.

Küresel bir borçlanma ölçütü olan 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirileri ekim ayındaki zirvesinden yaklaşık 120 baz puan düşerek Perşembe günü Asya'daki işlemlerde %3,81 seviyesine geriledi.

Yatırım yapılabilir sınıfta şirket tahvilleri de küresel çapta yükselişe geçerek Kasım ayının başından bu yana neredeyse %11 getiri sağladı ve 2001 yılına kadar uzanan verilere sahip bir Bloomberg endeksine göre kayıtlardaki en iyi iki aylık kazancı elde etti. Spreadlerdeki daralma, kredilerin bu süre zarfında devlet borçlarından daha iyi performans göstermesine yardımcı oldu.

Singapur'daki Mizuho Bank Ltd. strateji müdürü Vishnu Varathan, "Tahvil piyasasındaki rallinin şiddeti yatırımcılar için toplam getiriyi gerçekten artırdı. Piyasalar yeniden kolay para politikasına doğru yarı yolda ilerlediğimizin sinyalini veriyor gibi bir his var" dedi.

Euro Bölgesi'nde tahvil getirilerinde düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)