BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel sermaye Çin’e yöneldi----

Küresel sermaye Çin’e yöneldi

Küresel sermaye Çin’e yöneldi
13 Mart 2021 - 09:02 www.finansgundem.com

Birçok alanda yabancı sermayeye kolaylıklar sağlanmasıyla Çin’e yönelen yabancı sermaye yüzde 31.5 arttı

Çin’de yılın ilk iki ayında fiilen kullanılan yabancı sermaye, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,5 artarak, 176 milyar yuanı aştı.

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, yabancı sermaye girişi hizmet sektöründe yüzde 48,7 artarak 141 milyar 740 milyon yuanı buldu.

Çin’e giden yabancı sermayenin önemli bir kısmı AB Bölgesi’nden gerçekleşti.

Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Akademisi Bölgesel Ekonomik İşbirliği Araştırma Bürosu Başkanı Zhang Jianping, yılın başında yabancı sermaye çekilmesi konusunda sergilenen güzel performansın, salgından sonra Çin ekonomisinin hızlı şekilde toparlanmasından ve piyasasının çekiciliğinden kaynaklandığına işaret etti.

Zhang, “Bir diğer sebep de, Çin’in yeni tur dışa açılmada aldığı önlemlerin yerine getirilmesiyle, yabancı sermayelere daha iyi koşullar yaratılması.

Öte yandan, Çin’in serbest ticaret pilot bölgelerinde yabancı sermayelere kolaylık sağlanması, işlemlerin basitleştirilmesi ve adil rekabet politikalarının hazırlanması gibi konularda büyük ilerlemeler kaydedildi. Bunlar da yabancı sermayeler için çok çekici unsurlar” dedi.

Biden, Çin’i durdurmak için plan hazırlıyor

Beyaz Saray: Çin ile iletişimimiz sürüyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)