BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel piyasalarda gözler ECB’de: Hayal kırıklığı olur mu?----

Küresel piyasalarda gözler ECB’de: Hayal kırıklığı olur mu?

Küresel piyasalarda gözler ECB’de: Hayal kırıklığı olur mu?
11 Mart 2021 - 08:40 www.finansgundem.com

ECB'nin varlık alımlarını hızlandırma yönünde adım atıp atmayacağı izlenecek. BOFA, ECB’nin doğru adım atması halinde euronun gerileyeceğini ancak hayal kırıklığı riski olduğunu belirtti.

Piyasalarda bugün gözler Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi toplantısında olacak. Son dönemde tahvil getirilerinde yaşanan yükseliş sonrasında ECB'nin borçlanma maliyetlerinin kontrol altında tutulması amacıyla varlık alımlarına hız verip vermeyeceği takip edilecek.

Yönetim Konseyi toplantısı öncesinde piyasa beklentisi ECB’nin aylık tahvil alım miktarını artırma yönünde bir karar alacağı, ancak Pandemi Acil Alım Programı'nın (PEPP) büyüklüğünde bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde.

ECB'nin bugünkü toplantı sonrası yapacağı açıklamada, piyasaları yatıştırmaya yönelik ifadelere yer vermesi, politika yapıcıların ekonomide toparlanma sağlanana kadar faizleri düşük tutma taahhütlerine yinelemeleri de bekleniyor.

BNP Paribas yaptığı değerlendirmede, "ECB'nin en azından getirilerin cari seviyelerden daha yukarı gitmesini engellemek istemesini ve bir düşüş oluşturmaya çalışmasını bekliyoruz. ECB'nin varlık alım hızında artışa atıfta bulunacağını ancak belirli bir zamanda belirli bir miktarda alım konusunda güçlü bir taahhütte bulunmamasını öngörüyoruz" diye konuştu.   

UniCredit ekonomisti Marco Valli de, "İletişim hatası için marj daralıyor. Piyasalar ECB'nin getiri eğrisi kontrolü istemediğinin farkındalar, ancak ECB toplantısından çok genel veya cansız açıklamalar gelmesinin kötü algılanması büyük olasılık" değerlendirmesinde bulundu.

BOFA: ECB DOĞRU ADIM ATARSA EURO GERİLER ANCAK HAYAL KIRIKLIĞI RİSKİ VAR

Uluslararası yatırım kuruluşu BOFA tarafından hazırlanan raporda, ECB'nin bugün alacağı kararlarda doğru adım atması halinde euronun gerileyeceği, ancak bu konuda hayal kırıklığı riski olduğu kaydedildi.

Değerlendirmede bugünkü toplantıda ECB'nin bir süredir gündemde tuttuğu "olumlu finansal koşullar" ifadesini netleştirmesinin beklendiği kaydedildi. Bir faiz indirimi riski gördüğünü belirten kuruluş, "Ancak bizim tercih ettiğimiz çözüm bu değil. Tahmin güncellemeleri de karşıt etkenlerin bir arada olduğu ortamda zor" yorumu yaptı.

Kuruluş, yılın geri kalan bölümü için EURUSD tahminlerinin aşağı yönlü olduğuna da dikkat çekti. "Kur tarafında ECB doğru adım atarsa euroda zayıflama bekleriz ancak hayal kırıklığı riski var" ifadelerini kullandı.

ECB'nin kararı TSİ 15.45'te açıklaması bekleniyor.

ABD Hazinesi tahvil ihracı ile 38 milyar dolar borçlandı

 

Ekonomik torba teklif Meclis'te kabul edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)