BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel piyasalarda ana tema: Belirsizlik!----

Küresel piyasalarda ana tema: Belirsizlik!

Küresel piyasalarda ana tema: Belirsizlik!
17 Eylül 2021 - 08:53 www.finansgundem.com

Çin'in Evergrande müdahalesi, Fed'in teşvikleri geri çekmesine ilişkin değerlendirmeler ve ABD'de hisse, vadeli hisse endeksleri ve hisse endekslerinin aynı anda dolacağı kritik saat dolayısıyla piyasalarda “belirsizlik” öne çıkıyor.

Çin’de Evergrande kaynaklı endişeler, ABD’de açıklanan veriler, “triple witching” ve Fed’in varlık alımları konusunda nasıl ilerleyeceğine dair belirsizlik piyasaların gündem başlıkları.

Perşembe günü Wall Street endeksleri karışık kapanışlar gerçekleştirmişti. Bu sabah vadeli işlemlerde ABD endeksleri hafif artıda seyrediyor.

Asya borsalarında karışık seyir izleniyor. MSCI Tüm Ülkeler Endeksi aralıksız ikinci haftasını düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

ABD ekonomisinde toparlanma umutları aynı gün doların üç haftanın en yüksek seviyesine çıkmasını sağladı.

ABD'DE OPSİYONLARIN VADELERİNDE KRİTİK SAAT

Bugün ABD’de hisse senetleri, vadeli hisse senedi endeksleri ve hisse senedi endeksleri opsiyonlarının vadesi aynı anda dolacak. “Triple witching” olarak bilinen bu durum yılda dört kez gerçekleşiyor: mart, haziran, eylül ve aralık aylarının üçüncü cuma gününde.

Böyle bir günde yatırımcılar hedge işlemlerine yüklenirken, Wall Street endekslerinin rekor kıran rallilerine devam edip edemeyeceği de merak ediliyor. Goldman Sachs Group Inc. stratejistleri, yaklaşık 3,4 trilyon dolar tutarında hisse opsiyonunun vadesinin bugün dolacağını hesaplıyor.

Bu hesaplamanın 720 milyar dolarlık kısmını --herhangi bir eylül vade dolumunda görülen en yüksek seviye-- tek hisse opsiyonları oluşturuyor. Opsiyon yatırımcılarının satım kontratlarına rekora yakın fiyatlardan ödeme yapması beklenirken; “triple witching” günlerinde endeks hacimleri genellikle yılın zirvelerinde gerçekleşebiliyor.

S&P Dow Jones Indices Kıdemli Hisse Analisti Howard Silverblatt, sadece S&P 500’de 55 milyar dolarlık hisse işlemi gerçekleşebileceğini öngörüyor.

Avrupa’nın enerji krizi derinleşiyor

 

Yabancı yatırımda artık büyük düşünmüyor

 

Yabancının zordaki yerli şirkete ilgisi yüksek

 

Altında yeni zirveler görülebilir

 

New York borsası günü karışık seyirle kapattı

 

Asya borsalarında karışık seyir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)