BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel piyasalar güvercin Fed'i fiyatlıyor----

Küresel piyasalar güvercin Fed'i fiyatlıyor

Küresel piyasalar güvercin Fed'i fiyatlıyor
31 Mart 2016 - 21:45 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in yakın zamanda faiz artırımına gitmeyeceği beklentisini fiyatlamaya devam ediyor

Hisse senetleri geriledi ve MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'ni 2016 yılının kayıplarını silmeye çok yaklaştıran Mart ayı sıçramasının bir kısmını geri verdi. Baz metaller geri çekildi.

Avrupa hisse senetlerinin göstergesi Stoxx Europe 600 Endeksi son üç günde ilk kez aşağı yönde hareket ederken, Tokyo ve Hong Kong'da da hisseler aşağı yönde seyretti. ABD ham petrolü, ülkede petrol stoklarının artarak 1930'dan bu yana en yüksek seviyelerinde kalmaya devam etmesinin ardından tekrar varil başına 38 doların altına geriledikten sonra toparlandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed Başkanı Janet Yellen'ın zayıflayan küresel ekonomik büyümenin ABD'de kademeli faiz artırımını gerekli kıldığını işaret etmesinin ardından 2010'dan bu yana en kötü aylık performansına yönelirken, ABD Hazine tahvillerinin faizi 2012'den bu yana en büyük çaplı çeyrek dönem düşüşüne yöneldi. Bakır ve çinko, 2014'ten bu yana ilk çeyrek dönem kazancının bir kısmını geri verirken, altın 1986'dan bu yana en büyük üç aylık kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Japonya'dan Avrupa'ya, teşvik çabalarının küresel hisse senetlerinde bu yılın başında satış dalgasını durdurmayı başaramamasının ardından, Amerika'da gösterge faizin en azından yılın ilk yarısında şimdi bulunduğu seviyede kalacağı beklentilerinin güçlenmesi, riskli varıklara alım getirdi. Küresel hisse senetleri Mart ayında yüzde 7'.3 yükselerek çeyrek dönem kaybını yüzde 0.2'ye daralttı ve son beş ayda ilk aylık kazancına yöneldi. Gelişen piyasalar, gelişmiş piyasalara göre son yedi yılın en iyi performansını gösterdi. Chicago Fed Başkanı Charles Evans, merkez bankasının, ABD ekonomisinin büyümesine yönelik tehditlerin arttığı bir ortamda, hedefin üzerinde bir enflasyona kısa bir süreliğine tolerans göstereceğini söyleyerek, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Çarşamba günkü yorumlarını destekledi.

Dusseldorf, Almanya'da Bankhaus Lampe stratejisti Ralf Zimmermann, "Piyasalar, kötü çeyreklerin ardından sıçrama eğilimi gösteriyor, ancak ben daha ziyade temkinlilerin yer aldığı taraftayım," dedi ve "Yatırımcıların daha fazla ekonomik büyümeye ve karların yukarı yönlü revizelerine ihtiyacı var ve makro veriler halen hızlanmadı. Hisse senetleri kararsız bir bölgeye sıkışmış durumda. Hisse senedi çevriminin tamamlanmasına yaklaştığımız bu dönemde yüksek volatilite ve düşük getiriler görebilirz" şeklinde görüş bildirdi.

Wellington'da Craigs Investment Partners özel varlık yönetimi müdürü Mark Lister," Son yükselişlerin büyük kısmı, Fed'in faiz artırımlarının yavaş olacağını işaret etmesinden kaynaklandı," dedi ve "Oldukça büyük bir ralli izliyoruz, ancak aynı zamanda bazı gerçek endişeler var. Piyasalar bazı riskleri aşırı fiyatlamıştı, ancak şimdi bu riskleri muhtemelen düşük fiyatlıyorlar" şeklinde görüş bildirdi.

Vadeli işlem verileri, Fed'in gelecek ayki toplantısında Faiz artırımına gitme olasılığını sıfır olarak ve Kasım ayına kadar artırım ihtimalini yüzde 45 ile fiyatlıyor. ABD'de dün açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi beklenenden iyi çıktı ve Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi için umutları artırdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 16:00'da yüzde 0.1 aşağıda seyretti. Standard & Poor's 500 New York'ta saat 13:10 itibariyle yüzde 0.1 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde kazançlarını yüzde 0.1'in altına indirdi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 tırmandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)