BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüresel hava kargo talebi ocakta arttı----

Küresel hava kargo talebi ocakta arttı

Küresel hava kargo talebi ocakta arttı
05 Mart 2024 - 15:23 www.finansgundem.com

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verilerine göre, ocak ayında küresel hava kargo talebi yüzde 18,4 arttı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verilerine göre,kargo ton-kilometre (CTKs*) cinsinden ölçülen küresel hava kargo toplam talebi, Ocak 2024'te 2023'ün ayın dönemine göre %18,4 oranında arttı.

Uluslararası operasyonlar için talepte artış %19,8 oldu.

Ocak ayında sağlanan artış, 2021 yaz sezonundan bu yana kargo ton-kilometresindeki (CTKs) en yüksek yıllık büyüme olarak kayıtlara geçti.

Mevcut kargo ton-kilometre (ACTKs) cinsinden ölçülen kapasite, Ocak 2024'e göre %14,6 artarken, uluslararası operasyonlar için artış oranı %18,2 olarak gerçekmeşti.

IATA Genel Direktörü Willie Walsh, "Hava kargo talebi Ocak ayında yıllık bazda %18,4 artış gösterdi. Bu, yıla güçlü bir başlangıçtır. Özellikle gelişen e-ticaret sektörü, hava kargo talebinin 2023'ün son çeyreğinden bu yana hem ticaret hem de üretimdeki büyümenin üzerinde seyretmesine yardımcı olmaya devam ediyor. Bu iyi habere karşı Çin'in ekonomik yavaşlamasının nasıl gelişeceğine dair belirsizlik var. Önümüzdeki hafta Hong Kong'da, dijitalleşme, verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı bir gündemle IATA Dünya Kargo Sempozyumu için bir araya gelecek olan hava kargo yöneticilerinin aklında bu konu olacak" dedi.

Kargo devi UPS'in geliri beklentilerin altında kaldı

 

Rus limanlarındaki kargo hacmi 2018’den bu yana en yüksek seviyede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)