BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüresel askeri harcamalar, ilk kez 2 trilyon doları aştı----

Küresel askeri harcamalar, ilk kez 2 trilyon doları aştı

Küresel askeri harcamalar, ilk kez 2 trilyon doları aştı
25 Nisan 2022 - 08:43 www.finansgundem.com

Küresel askeri harcamalar ilk kez yılda 2 trilyon doları aştı ve Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yanıt olarak silahlı kuvvetlerini güçlendirdikçe daha da artacak gibi görünüyor.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2021'de ülkeler bir önceki yıla göre reel olarak % 0.7 artışla ordularına toplam 2 trilyon113 milyar dolar harcadı.

SIPRI verilerine göre, 2011 ve 2014 yılları arasında askeri harcamalarda kısa bir süre düşüş yaşadıktan sonra, harcamalar art arda 7 yıl arttı. Ukrayna'nın tam ölçekli işgalinin ardından, birkaç Avrupa hükümeti, kuvvetlerinin yeteneklerini artırmak için bir harcama revizyonu taahhüt etti.

SIPRI'nin askeri harcama ve silah üretim programı direktörü Lucie Beraud-Sudreau, "Avrupa zaten bir artış eğilimindeydi ve bu eğilim hızlanacak ve yoğunlaşacak. Genellikle değişim yavaş olur, siz bir krize girene kadar ve sonra değişim gerçekten olur. Sanırım şimdi geldiğimiz nokta bu." dedi.

Sudreau, "Rusya'nın 2014'te Kırım'ı ilhakı, algılanan tehdit seviyesini yükseltirken, Donald Trump yönetimindeki ABD yönetimi NATO müttefikleri üzerinde silahlı kuvvetlerine daha fazla harcama yapmaları için baskıyı artırırken, 2015'ten bu yana yaşanan toparlanma kısmen Avrupa'da artan harcamalarla körüklendi." dedi.

2021'deki Avrupa harcamaları, küresel toplamın % 20'sini oluşturuyor ve dünyanın en büyük ikinci savunma bütçesi olan Çin'in savunma bütçesinin % 14'ünü oluşturduğu tahmin ediliyor.

Küresel askeri harcamalar içinde Türkiye'nin payı yüzde 0,7 oldu

2021 yılında küresel askeri harcamalar 2 trilyon doları aşar8rak 2 trilyon 113 milyar dolar oldu. Askeri harcamaların küresel GSYH'ya oranı 2021'de 2012 yılında yüzde 2,3'ten yüzde 2,2'ye indi.

Avrupa çalkalanıyor: Rusya'ya 350 milyon euroluk silah satışı!

 

Rus Büyükelçiliği, "İran'ın Rusya'ya silah gönderdiği iddialarını" yalanladı

 

Bulgaristan'da Ukrayna'ya silah yardımı krizi

 

Kanada, Ukrayna'ya yeni silah yardımında bulunduğunu açıkladı

 

ABD'li gençler 2020'de en çok ateşli silahlar nedeniyle hayatını kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)