BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel altın talebi rekor seviyede----

Küresel altın talebi rekor seviyede

Küresel altın talebi rekor seviyede
31 Ocak 2024 - 09:27 www.finansgundem.com

Dünya Altın Konseyi'nin raporuna göre, tüm segmentler eklendiğinde geçen yıl toplam altın talebi 2022'ye kıyasla yüzde 3 artarak 4 bin 898,8 tona ulaştı.

Dünya Altın Konseyi'nin “Altın Talep Eğilimleri 2023” raporu yayımlandı.

Konseyin raporunda, tüm segmentler eklendiğinde geçen yıl toplam altın talebinin 2022 yılına kıyasla yüzde 3 artarak 4 bin 898,8 ton ile rekor seviyeye ulaştığı belirtildi.

Tezgah üstü ticaret hariç küresel altın talebinin 2023'te bir önceki yıla kıyasla yüzde 5 düşüşle 4 bin 448,4 ton olduğuna dikkat çekilen raporda, merkez bankaları ve diğer kurumlardan gelen altın talebinin ise yüzde 4 azalarak 1037,4 ton seviyesinde gerçekleştiği aktarıldı.

Raporda, küresel yıllık altın takı talebinin geçen yıl bir önceki yıla göre belirgin bir değişiklik göstermeyerek 2 bin 93 ton ile güçlü seyretmeye devam ettiği kaydedildi.

Geçen yılın son çeyreğinde yaşanan toparlanmaya rağmen teknolojik ve elektronik ürünlerde kullanılan altın miktarının yüzde 4 azalarak ilk kez yıllık 300 tonun altına düştüğü (297,9 ton) bilgisine yer verilen raporda, dünyada devam eden çatışmalar ve ticari gerilimlere ek olarak bu yıl 60’ın üzerinde ülkede genel seçimlerin yapılacak olmasının altın talebini ve fiyatları desteklemesinin beklendiği belirtildi.

Hindistan'ın altın talebi artacak

Dünya Altın Konseyi, Hindistan'ın altın talebinin mücevher satışlarındaki düşüş nedeniyle 2024 yılının ilk çeyreğinde durgun olmasının beklendiğini, ancak tüketicilerin daha yüksek fiyatlara uyum sağlamasıyla yıllık talebin artmasının öngörüldüğünü söyledi.

Dünyanın en büyük ikinci altın tüketicisinde artan alımlar, rekor seviyelere yakın işlem gören
fiyatları destekleyebilir. Artan ithalat talebi de Hindistan'ın ticaret açığını genişletebilir ve rupi üzerinde baskı yaratabilir

Hindistan'ın altın talebinin 2023 yılında bir önceki yıla göre %3 azalarak 747,5 tona gerilediğini ve 2020'den bu yana en düşük seviyeye indi.

38 analistten 'altında yeni zirve' tahmini

 

Yeni başlayan yatırımcıların ilk tercihi altın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)