BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKurbanda ekonomiye 10 milyar liralık katkı----

Kurbanda ekonomiye 10 milyar liralık katkı

Kurbanda ekonomiye 10 milyar liralık katkı
07 Eylül 2015 - 07:36 www.finansgundem.com

Bu bayram Türkiye genelinde 600 bini büyükbaş, 2 milyonu da küçükbaş olmak üzere 2.6 milyon hayvan kesilmesi bekleniyor.

Kurban Bayram’na sayılı günler kala, pazarlara hayvanlar inmeye başladı. Bu bayram Türkiye genelinde 600 bini büyükbaş, 2 milyonu da küçükbaş olmak üzere 2.6 milyon hayvan kesilmesi bekleniyor. Bu Kurban Bayramı’nın sadece kurbanlık ekonomisi 6.4 milyar TL gibi bir rakam oluşturacak. Nakliye, kesim, sakatat, deri gibi diğer faktörlerle birlikte kurbanlık ekonomisi 10 milyar TL’yi aşacağı ön görülüyor. Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muammer Saygılı, bu yıl kurbanlık fiyatlarında küçükbaşın 700 ile bin lira, büyükbaşın ise 5 bin ile 15 bin lira arasında değiştiğini söyledi. Satış ortalamaları küçükbaşta 800 lira, büyükbaşta ise 8 bin lira olarak değerlendirildiğinde ortaya büyük bir ekonominin çıkacağını kaydeden Saygılı, küçükbaşta 1.6 milyar lira, büyükbaşta ise 4.8 milyar lira olmak üzere 6.4 milyar liralık bir ekonomik sirkülasyon oluşacağını dile getirdi.

2 TON AĞIRLIĞINDAKİ ŞAHİN 65 BİN TL

Kurban’da 700 liradan başlayan küçükbaşlar hayvanlar pazarda yerlerini alırken, fiyatı bir otomobil kadar pahalı olanlar da var. Çorum’da, Şahin adı verilen 2 ton 40 kilo ağırlığındaki kurbanlık boğa, 65 bin liralık fiyatıyla alıcısını bekliyor.  Simmental cinsi boğa, Çorum’un ardından önümüzdeki günlerde Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Ovacık kurban pazarında görücüye çıkacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)