BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurama kendi işinin patronu oldu!----

Kurama kendi işinin patronu oldu!

Kurama kendi işinin patronu oldu!
20 Ocak 2014 - 08:08 www.finansgundem.com

Yıldız Holding'de 35 yıl boyunca farklı görevlerde bulunan Atilla Kurama kendi işinin patronu oldu

Yıldız Holding'de 35 yıl boyunca farklı görevlerde bulunduktan sonra geçen yıl emekliye ayrılan Atilla Kurama, ailesiyle birlikte inşaat sektörü önceliğinde faaliyet gösterecek Bereke Yatırım Madencilik İnşaat Turizm şirketini kurdu. 6 milyon lira sermaye ile kurdukları şirkette Suudi Arabistanlı eşi Nehad Soror ve oğlu Burak Kurama ile birlikte ilk adımı attıklarını anlatan Atilla Kurama, "Bereke'yi yatırım amaçlı bir aile şirketi olarak kurduk. Ailenin diğer üyeleri zamanla şirkete ortak olacaklar. Şirketin sermayesi ihtiyaca göre artırılacak" diye konuştu.

Habertürk'te yer alan habere göre, Bereke'nin faaliyet konusu "Her türlü inşaat taahhüt işleri konut işyeri ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak, bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak" olarak belirlendi. Buradan bakılınca Atilla Kurama ve ailesi müstakil konutlar, birden çok ailenin oturduğu binalar, gökdelenler gibi ikamet amaçlı binaların inşaatını üstlenmeyi hedefliyor.

İyi fikre yatırım

Şirketle ilgili bilgi veren Atilla Kurama, işin inşaat kısmında ENKA'da mühendis olan oğlu Burak'ın alanı olduğu için ondan faydalanacaklarını belirterek, "Kendisinin bu alandaki iyi fikirlerini de elden geldiğince destekleme gayretinde olacağız" dedi. 21'inci yüzyıl Türkiye'sinin girişimcilik ve girişimciler eliyle şekilleneceğine inandığını belirten Kurama, bu yönde yıllardır yaptığı gözlemleri hayata geçireceğini ifade etti. Kurama sözlerine şöyle devam etti: "Girişimcilik bir ekonominin en önemli büyüme motorudur. Bu bağlamda Türkiye'miz bu kaynak açısından da inanılmaz zengin. Dünyanın birçok yerine yaptığım iş amaçlı gezilerde uygun ortam bulunduğunda Türk girişimcilerin ne kadar başarılı olduklarını yakından gözlemledim. Aynı şekilde girişimciliğin nüvesini teşkil eden iyi fikirlerin bazen en beklenmedik yer ve zamanda karşınıza çıkabildiğine de birçok defalar şahit oldum. Bereke, ekonomik anlamda doğru bulduğu iyi fikre yatırım yapmak ve girişimciliği desteklemek amacıyla kuruldu."

İşareti Murat Ülker vermişti

Atilla Kurama'nın 35 yılllık çalışma yaşamının ardından Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker emekliye ayrılmasını değerlendirmişti. Ülker, "Atilla Bey'le ilk hayat tecrübesini birlikte yaşadık. Plasiyerlik yaptık. Sonra o dünya çapında bankacılık yaptı. Sonra bizde bankacılık işini yoluna koydu. Birlikte Godiva satın alımını yürüttük. Atilla Bey'in aklına enteresan şeyler gelir. Bir gün aklına geldi Gözde'yi kurdu. Şimdi oğluyla yeni bir yolculuğa çıkıyor. Eminim yine enteresan ve iyi şeyler yapacak" diye konuşmuştu.

Yıldız Holding'de uzun yıllar görev yaptı

Atilla Kurama, Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden lisans ve Cardiff Business School'da yüksek lisans (MBA) eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar yurtdışında bankacılık sektöründe üst düzey yönetici olarak çalıştı. Kurama, sırasıyla National Commercial Bank'ta Ürün Geliştirme Müdürü, Swiss Bank Corporation'da Kredi Risk Yönetim Direktörü ve UBS Warburg`da Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesi Kredi Riski Yöneticisi (Credit Risk Officer) olarak görev aldı. 2001 yılında Yıldız Holding bünyesinde görev almak üzere Türkiye'ye dönen Atila Kurama, önce Family Finans Kurumu'nda İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, daha sonra da Yıldız Holding'de Finans Grubu Başkanı olarak çalıştı. 2010 Ocak ayından itibaren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza olarak hizmetini sürdüren Atila Kurama, aynı zamanda Fon Finansal Kiralama A.Ş.'de ve Bizim Menkul Değerler A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini sürdürdü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)