BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Kur savaşları tartışması abartılı'----

'Kur savaşları tartışması abartılı'

'Kur savaşları tartışması abartılı'
15 Şubat 2013 - 12:42 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu, G-20 Toplantısı öncesinde küresel kur savaşları tartışmasının "abartılı" olduğunu söyledi

G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısının öncesinde döviz kurlarındaki volalitiliteye ilişkin endişelerini dindirmeye çalışan Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kur savaşları tartışmalarının "şişirilmiş" olduğunu savundu.
IMF sözcüsü Gerry Rice, çok taraflı değerlendirmelerinin, söz konusu para birimlerinde adil olan değerlerinden çok fazla sapma olmadığına işaret ettiğini söyledi.
G-7 yetkililerinden yendeki zayıflamaya ilişkin çelişkili açıklamalarının piyasalarda çalkantılara neden olmasının ardından G-20 Maliye bakanları bugün Moskova'da bir araya gelmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz ay ülkelerin ihracattaki rekabetliliklerini artırmak adına attıkları adımların dünyayı yeni bir "kur savaşının" eşiğine getirebileceği konusunda uyaran Rusya dün de G-20 ülkelerini, kur manipülasyonu karşısındaki duruşlarını sertleştirmeye çağırdı.
"Bunlar hiç şüphesiz, işbirlikçi bir yaklaşımla izlenmesi gereken gelişmeler ve IMF de kendine düşeni yapacaktır" açıklamasında bulunan Rice, son 3 ayda dolar karşısında yüzde 14 değer kaybetmiş olan yen konusunda bir görüş bildirmedi.
G-7 politika yapıcılarının yatırımcılar tarafından yendeki düşüşü kabullendikleri şekilde yorumlanan bir açıklama yayınlaması, ancak yetkililerin daha sonra Japonya'nın diğer ülkelerden ayrıştığı konusunda görüş ayrılığı yaşaması 3 gün önce finansal piyasaları çalkaladı.
Rice kur savaşlarından bağımsız olarak, Güney Kıbrıs'ın kurtarılması görüşmelerinin de devam ettiğini söyledi ve "Kıbrıs'ın bankacılık sistemi için, vergi mükelleflerine çok yük bindirmeyecek ve borç sürdürülebilirliğine uygun düşecek sağlam bir çözüm aradıklarını" dile getirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)