BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporKuntz görevden alındı----

Kuntz görevden alındı

Kuntz görevden alındı
17 Eylül 2023 - 15:20 www.finansgundem.com

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, görevden alındı. TFF Yönetimi, Alman hocayı arayarak görevine son verildiğini bildirdi.

A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi bitti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi, son maçlardaki kötü futbol ve alınan sonuçlar nedeniyle eleştiri oklarına maruz kalan Alman teknik adamı görevden aldı.

Ermenistan ile kendi sahamızda alınan 1-1'lik beraberlik ve Japonya'daki özel maçta alınan 4-2'lik mağlubiyet bardağı taşıran son damlalar oldu. 

Milli takımdaki gidişata rağmen teknik adamın arkasında duran TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetimi, Alman hocanın futbolcuları eleştiren açıklamasının ardından bakış açısını değiştirdi. Başkan Büyükekşi'nin 'Kuntz kendi bacağına sıktı' açıklamasını yaptıktan sonra günlerdir Kuntz ve milli takımın durumu değerlendiriliyordu. Büyükekşi ve yönetiminin aldığı karar doğrultusunda da bugün Stefan Kuntz telefonla aranarak, kendisine yolların ayrıldığı bildirildi. Bir yıl daha sözleşmesi bulunan, daha doğrusu EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası sonuna kadar sözleşmesi olan Kuntz ile anlaşma bozulacak ve önümüzdeki hafta içinde yeni teknik adam açıklanacak.

HIRVATİSTAN MAÇINDA KENAN KOÇAK GÖREV ALABİLİR

Şimdilik sadece Stefan Kuntz'a haber gönderilirken, yardımcılarına herhangi bir bilgi verilmedi. Ekim ayında EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda deplasmanda Hırvatistan ile önemli bir karşılaşmaya çıkacak milli takımda, Kuntz'un yardımcısı Kenan Koçak'ın takımı sahaya süreceği ihtimalinden bahsedilirken, yeni bir teknik adamla anlaşma sağlanması durumunda Kuntz'un yardımcıları da görevden alınacak, ya da kabul etmesi durumunda yeni hocaya Kenan Koçak yardımcı antrenörlük yapmaya devam edecek.

RESMİ AÇIKLAMA SALI AKŞAMI, ADAYLAR ARASINDA AVCI VE LÖW ÖN PLANDA

TFF yönetimi, bugün kendisine tebliğ ettiği ayrılık kararı ile ilgili olarak Kuntz'un tazminat durumunu ve fesih işlemlerini hallettikten sonra yeni teknik adam konusunu masaya yatıracak. TFF yönetiminin yerli teknik adamla devam etmesi durumunda liste başında Abdullah Avcı'nın olduğu, yabancı teknik adam seçilmesi halinde ise en güçlü adayın Joachim Löw olduğu öğrenildi. DHA'nın yaptığı araştırmalara göre, son zamanlarda ismi milli takımla anılan Fatih Terim'in düşünülmediği, bazı medya organlarında yer alan Montella isminin ise zayıf bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Yönetim kurulunun üzerinde durduğu isimler arasında ayrıca Sergen Yalçın, Aykut Kocaman ve Rıza Çalımbay da yer alıyor

STEFAN KUNTZ KİMDİR?

Kariyerinde ilk ve son defa Almanya dışına çıktığı 1995-1996 sezonunda Beşiktaş forması giyen Kuntz futbol oynadığı dönemde kariyerinde 600 maçta 239 gol attı. Almanya Milli Takımı ile de 30 maçta 11 gole imza attı.

Futbolculuk kariyerine 1 Uefa kupası 1 Bundesliga Gol Krallığı, 1 Bundesliga Yılın Futbolcusu ve 1 de DFB-Pokal (Almanya Ulusal Kupa Turnuvası) Gol Krallığı ödülünü sığdırdı.

Kuntz teknik direktörlük kariyerinde ise Karlsruher takımı ile Almanya 4. Lig şampiyonluğu, Almanya U21 takımı ile Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası şampiyonluğu yaşadı.

Stefan Kuntz'a tribün şoku!

 

Stefan Kuntz: İki takım arasındaki en büyük fark, kalite farkı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M.tok17 Eylül 2023 21:09

    Ortadogu arap zihniyeti birb6irinin kuyusunu kazmak üzere kurulmuştur tarih boyunca peşinden gidenlerde bunun suç ortağıdır milli takıma takım diyemiyorlar antrenörü göndermek suçlayarak üstünü kapatıyorlar milli değer adı altında birşey diyemiyorlar tek suçlanacak ruhsuz capsız kapasitesiz bir milli takım diyemiyorlar birtürlü alayı tribünlere oynuyor hocayı suçlayarak

  • Fargo17 Eylül 2023 17:00

    Üç paralık adamlar geldiği günden beri adamla uğraşıyorlar satılık spor medyası sanki beş para etmez Türk futbolu birşeye benzese ülkede futbolu f si yok Avrupanın en kötü takımları arasında günah keçisi kuntzu seçtiler bu milli takımdan hiçbirşeyin olmayacağı apaçık sözde spor yandaşları alçakça cigerleri yaramazlar hemen hergün birilerini getirmek için yarıştılar okadar alçaklar sonunda harcadılar acı olan arkasında duramayan aciz takımı yazıklar olsun bu ciğersiz takımının peşinden gittiler