BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKriz lüks markaları vurdu!----

Kriz lüks markaları vurdu!

Kriz lüks markaları vurdu!
17 Temmuz 2013 - 10:52 www.finansgundem.com

İtalyan ekonomisinin kriz sonrası düşüşünü sürdürdüğü ve bu yüzden de lüks markaların satışa çıkarıldığı belirtiliyor

Ünlü Fransız lüks moda markası Louis Vuitton’un geçtiğimiz günlerde İtalyan kaşmir kumaş üreticisi ve hazır giyim markası Loro Piano’nun yüzde 80 hissesini 2.7 milyar euroya satın almasının ardından gözler diğer lüks İtalyan markalarına çevrildi.
Fransız milyarder Bernard Arnault’nun kurduğu LVMH (Moet Hemmessy Louis Vuitton) ile Gucci markasının sahibi Kering’in, satın alma hamlesi içinde oldukları, başka ortaklık ve satın almalara gidebileceklerini belirten uzmanlar, İtalyan ekonomisinin kriz sonrası düşüşünü sürdürdüğüne ve bu yüzden de lüks markalarının sermaye desteği aradığına dikkat çekiliyor.
Uzmanlar bunun,  farklı ülkelerde şubeler açmak, Gucci ve Louis Vuitton gibi şirketlerin uluslararası deneyimlerinden yararlanmak için önemli olduğunu vurguluyor.
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Loro Piano’nun yüzde 80’ini satın alan LVMH, 2011’de mücevherci Bulgari’yi almış, böylece çanta satışlarında yaşadığı yavaşlamayı özel ve farklı ürünlerle telafi etmeyi başarmıştı. Patenti kendisine ait yüksek topuklu deri ayakkabılarıyla bilinen Ferragamo’nun yanı sıra lüks ayakkabıcı Tods’un da LVMH gibi “cebi dolu” alıcıların hedefinde olduğu belirtiliyor. Nitekim Tod’s ile LVMH arasında bir bağ da bulunuyor. LVMH şirketinin yan kuruluşu Delphine’ın Tod’s şirketinde yüzde 3.5’lik hissesi bulunurken, lüks ayakkabı markasının kurucusu Diego Della Valle de LVMH yönetim kurulunda sandalyeye sahip.
Armani ve Zegna gibi ünlü markaları pazarlayan elektronik ticaret markası Yoox’un da sırada olduğu, Gianni Versace’nin ise kaynak yaratmak için hisse satışını gündeme aldığı belirtiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)