BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKPSS’de kilit isim firari Sözen----

KPSS’de kilit isim firari Sözen

KPSS’de kilit isim firari Sözen
19 Kasım 2016 - 08:36 www.finansgundem.com

2010 KPSS’ye yönelik iddianameye göre, 3 bin 227 şüphelinin yüzde 61’i, ABD’ye kaçan Mehmet Hanefi Sözen’le bağlantılı. İtirafçı karı koca da FETÖ imamının talimatıyla sınava girdiklerini ve soruların flaş bellekle getirildiğini anlattı

FETÖ'nün soru hırsızlığına yönelik hazırlanan KPSS iddianamesinde karı-koca itirafçıların ifadeleri dikkat çekti. Soruları örgüt imamının talimatıyla aldıklarını itiraf eden Hakan ve Hüsne Yeter Aytekin çifti, "İmam 'Sınava girin' diye talimat verdi. Sorular flaş bellekle eve geldi" itirafında bulundu.

HER YOL SÖZEN'E ÇIKIYOR
Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü KPSS soruşturmasında, önceki gün 91 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Fetullah Gülen'in itirafçı olan yeğeni Muhammet Sait Gülen'in '1 numara' olduğu iddianamede, ÖSYM'den sızdırılan soruların servis edildiği Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin firari genel sekreteri Mehmet Hanefi Sözen'in rolüne dikkat çekildi.

GÜLEN: HER YOL MUBAH
3 bin 227 şüphelinin telefon bağlantılarını inceleyen uzmanlar, bunlardan yüzde 61'inin, Mart 2014'te gerçekleşen ilk operasyondan önce ABD'ye kaçan Sözen'le bağlantı kurduklarını tespit etti. Sözen'in örgütün tüm eğitim imamlarıyla bağlantılı olduğu belirlendi.
Tanık Fatma Nur Gümüşkaya ifadesinde, Fetullah Gülen'in, "Bizim Milli Eğitim'e girmemiz lazım. Milli Eğitim'in suyu çıkmış, amaca giden her yol mubahtır, girin de nasıl girerseniz girin" talimatı verdiğini kaydetti.
Tutuklanan Hakan - Hüsne Yeter Aytekin çiftinin itirafları da örgütün kirli tezgâhını ortaya koydu. Hüsne Yeter ile örgüt tarafından tanıştırıldığını aktaran Hakan Aytekin, "Karabük'te görev yaptığım dönemde Batı Karadeniz Bölgesi askerleri ile ilgilenen imam Önder Kavakoğlu evime geldiğinde, Karabük jandarmada görevli 3 subay ve eşlerini evime çağırıyordum. Bunlardan topladığım himmeti Kavakoğlu'na veriyordum" diye konuştu.
Önder Kavakoğlu'nun, "Eşin ve sen de 2010 KPSS'ye gir" dediğini kaydeden Aytekin, "Sınavdan 2-3 gün önce soruları flaş bellekle bize getirdi. 'Kurumlara yerleşmemiz gerekiyor, kamuda bizim gibi insanlara ihtiyaç var' dedi. Eşimle girdiğimiz sınavda, soruların tamamı çıktı" diye konuştu.

SORULAR FLAŞ BELLEKTE
Hüsne Yeter Aytekin ise şunları anlattı: "2010 KPSS sınavından 2-3 gün kadar önce Ramazan kod isimli şahıs evimize geldi. Soruları flaş bellekle verdi. Doğru şıklar koyu olarak işaretlenmişti. Soruların çoğu sınavda çıktı."

"GÜLEN'İN MESAJLARI BYLOCK'LA GELİYORDU"
FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'un kendi telefonunda yüklü olduğunu kabul eden itirafçı Hakan Aytekin, "Bilecik'te çalıştığım kurumlardaki öğretmenlerle buradan mesajlaşıyorduk. Program üzerinden Gülen'in özel sohbet ve kısa notları gönderiliyordu. 2013-2014'te 1 yıl kadar kullandım. Sonra gizli bir program olduğunu anlayarak sildim" itirafında bulundu. Yüksel Temel / Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)