BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKöyde katliam: 14 ölü----

Köyde katliam: 14 ölü

Köyde katliam: 14 ölü
09 Nisan 2013 - 15:44 www.finansgundem.com

Köyde inanılmaz katliam! Aralarında kendi çocuğu ve bir de bebek olmak üzere 14 kişinin canına kıydı...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bir kişi, aralarında kendi çocuğu ve bir bebeğin de bulunduğu 14 kişiyi silahla öldürdü. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve orada hayatını kaybeden 14. kişinin, saldırganın eşi olabileceği ifade edildi.
Sabaha karşı önce oğlunu öldüren 60 yaşındaki Ljubisa B., ardından köydeki evleri tek tek dolaşarak dehşet saçtı. Başkente 50 kilometre mesafedeki 'Velika İvanitsa' köyünde bazıları hâlâ uykuda olan komşularına kurşun yağdıran Ljubisa B., eşini de vurduktan sonra namluyu kendine çevirerek tetiği çekti. Ağır yaralanan saldırgan ve eşinin Belgrad Hastanesi'nde yoğun bakımda oldukları açıklandı.
Saldırgan, çatışmalara katılmış bir asker
Sırbistan Polis Müdürü Milorad Velyoviç, yaptığı açıklamada, saldırının tabancayla gerçekleştirdiğini belirterek, "Tüm bildiğimiz failin 1991 yılında Hırvatistan'ın doğusundaki Slavoniya bölgesindeki askeri eylemlere katılmış olması" dedi.
Saldırganın psikolojik tedavi gördüğüne dair herhangi bir bilgi olmadığına işaret eden Velyoviç, saldırıda hayatını kaybedenlerin, failin yakın akrabaları ve komşuları olduğunu bildirdi.
Balkanlar'da 90'lı yıllarda çıkan savaşlardan sonra özellikle kırsal kesimde yaşayan halk çok sayıda silah bulunduruyor. Fakat cinayet silahının ruhsatlı olduğu öne sürüldü.
Belgrad Hastanesi Acil Servis Sözcüsü Nada Macura, saldırganın akıl hastası olduğuna dair ellerinde bilgi bulunmadığını söyledi.
''Lyubişa, iyi ve sakin bir adamdı''       
Silahlı saldırının meydana geldiği Mladenovats sakinleri olayın şokunu yaşıyor.
Görgü şahitlerinden Dragan Bogdanoviç, Mladenovats'ta yaşayan herkesin olaydan çok etkilendiğini ve böylesine korkunç bir olayın yaşanmasına neden olan sorunu merak ettiğini belirtti.
Bogdanoviç, ''Bu çok korkunç. Mladenovats çok sakin bir yer. Hepimiz şok içindeyiz. Hiçkimse böyle bir şeyin olduğuna inanamıyor. Lyubişa'yı tanıyan herkes, onun sakin ve iyi bir insan olduğunu bilir'' dedi.
"Hükümet, konuya ilişkin olağanüstü toplanacak"
Sırbistan Başbakanı ve İçişleri Bakanı İvitsa Daçiç, silahlı saldırıya ilişkin, "Bu bir trajedi. Son yıllarda bu tür olaylara çok rastlanıyor" dedi.
Bosna-Hersek'in Mostar kentinde, Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Vyekoslav Bevanda ve Karadağ Başbakanı Milo Cukanoviç ile bir araya gelen Daçiç, toplantının ardından gazetecilerin saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.
Saldırıyı, "trajedi" olarak nitelendiren Daçiç, "Son yıllarda bu tür olaylara çok rastlanıyor. Sırbistan hükümeti, konuya ilişkin olağanüstü toplanacak'' diye konuştu.
Daçiç, saldırının daha önce bazı ülkelerde meydana gelen benzer olayları akla getirdiğini ifade ederek, "Bu nedenle sadece polisin çalışmalarına değil, toplumda bazı diğer unsurlara, silah ruhsatlarının verilme süreçlerine de dikkat etmek gerek" değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)