BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKöşk’ten Orhan Pala’ya yanıt----

Köşk’ten Orhan Pala’ya yanıt

Köşk’ten Orhan Pala’ya yanıt
15 Nisan 2014 - 16:24 www.finansgundem.com

Orhan Pala’nın Başbakan Erdoğan Köşk’e çıkıyor köşesi soru oldu. Soruyu, Cumhurbaşkanı Gül’ün Basın Başdanışmanı Sever yanıtladı

Türkiye bugün Borsa Gündem’den bu kez sermaye piyasalarına yönelik flaş gelişmeleri, sır olayları değil, Türkiye’nin yeni ve kritik gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimini okudu. Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Pala, müthiş bir ‘Ankara Kulisi’ne imzasını attı. Orhan Pala köşesinde, herkesin bildiğini değil, bilmediğini yazdı.  Başbakan Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasıyla, ara dönemde bayrağı Abdullah Gül’e taşıyacak olan ismi açıkladı. Bu açıklamanın arkasında ise asıl, Erdoğan Köşk’e çıkarken, Abdullah Gül’ün yeni dönemde  ‘Başbakanlık koltuğu’na oturacağının sinyali de vardı. Ve bu önemli ‘özel kulis’ bugün Çankaya Köşkü’ne soruldu. Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever de yanıtladı.

Peki, Ankara’yı hareke geçiren yazı neydi, Çankaya cephesi ne cevap verdi?

Borsagundem.com Genel Yayın Yönetmeni Orhan Pala’nın yazısına kısaca bir göz atalım;

Başbakan’ın yakın çevresinden aldığı kritik bir bilgiyi Borsa Gündem okurlarıyla paylaşan Orhan Pala, “Başbakan’ın Köşk adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta seçimin ilk turda sonuçlanacağı konuşuluyor. Hesaplara göre Erdoğan’ın ilk turda 23 milyona yakın oy alacağı tahmin ediliyor” dedikten sonra, siyaset gündemine bomba gibi düşen satırlarını sürdürdü:

“Erdoğan Köşk’e çıkarsa, geçiş döneminde yani Ağustos 2014 ile 2015 yılı ortasında yapılacak 25. Dönem genel seçimlerine kadar Başbakanlık koltuğuna kim oturacak? Beşir Atalay, Numan Kurtulmuş, Bülent Arınç… gibi birçok önemli kişinin ismi Meclis kulislerinde konuşuluyor. Başbakan’a yakın bazı isimlerden aldığımız bilgilere göre geçiş döneminde Başbakanlık koltuğuna oturacak isim Mehmet Ali Şahin…”

Mehmet Ali Şahin ismini Türkiye’ye ilk kez köşesinden duyuran Orhan Pala, bu önemli gelişmeyle ilgili bilgiyle yetinmedi, yazısının finalini de şu ifadeyle yaptı:  “Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül arasında bir soğukluk da yok. Aksine, yeni siyasi şablonu birlikte şekillendirmeye hazırlanıyorlar…”

İşte Orhan Pala’nın Ankara’ya bomba gibi düşen, siyasetin aktörlerini heyecanlandıran tüm bu detaylar ‘yakın plan’a alınırken, köşenin yayınlanmasından birkaç saat sonra Cumhurbaşkanlığı’na soruldu.  Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi süreciyle ilgili konuştukları ve uzlaşıya vardıkları yönündeki soruyu yanıtladı.
Sever, "Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan arasında cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve sonrasıyla ilgili konular şu ana kadar kesinlikle görüşülmemiştir. Yakın bir süreçte bu konuların ele alınacağı bir görüşme gerçekleşecektir" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)