BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüsün faturası 1 trilyon dolar----

Korona virüsün faturası 1 trilyon dolar

Korona virüsün faturası 1 trilyon dolar
25 Şubat 2020 - 15:06 www.finansgundem.com

Oxford Economic uzmanlarına göre küresel bir pandemi 1 trilyon dolara mâl olabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs salgını korkusu küreselleşme çağının ilk pandemi salgını haline geleceği endişesi dünya ekonomisinin istikrarlı görünümüne zarar veriyor.

Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara (epidemi) verilen genel addır.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip korona virüs (Covid-19), dünya genelinde 80 binden fazla kişiye bulaştı.

Covid-19 salgını nedeniyle Çin ana karasında 2 bin 663, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2 kişi hayatını kaybetti. Yeni tip korona virüs, yayıldığı ülkelerde de can kayıplarına neden oldu. İran'da 12, Japonya'da 4, Güney Kore'de 8, İtalya'da 7, Tayvan, Filipinler ve Fransa'da birer kişi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Oxford Economics uzmanlarına göre bir sağlık krizi küresel piyasalardan 1 trilyon dolardan fazla paranın yok olmasına sebep olabilir. İşgücü piyasanın erimesi, seyahat engelleri, tedarik zincirindeki kesinti ve üretimin azalması gibi birçok konu küresel piyasaları ekilecek gözüküyor.

Yatırımcılar korona virüsten dolayı gerginliği devam ediyor. Pazartesi günü ABD endeksleri %3’den fazla düşürerek son iki yılın en kötü performansını gösterdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)