BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüsü merkez bankalarına faiz indirimi baskısı yapıyor----

Korona virüsü merkez bankalarına faiz indirimi baskısı yapıyor

Korona virüsü merkez bankalarına faiz indirimi baskısı yapıyor
04 Şubat 2020 - 13:35 www.finansgundem.com

Virüs Asya genelinde piyasaları olumsuz etkilerken, merkez bankalarına faiz indirme baskısı yapıyor

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya'daki ülkelerin merkez bankaları korona virüsü ve turizm seyahat sektörlerini vururken bölgedeki güveni zedeliyor. Asya'daki merkez bankalarının faiz indirme baskısı artıyor.

Çin Halk Bankası pazartesi günü faiz oranlarında indirime gitti. Korona virüsün endişesiyle zayıflayan piyasaları desteklemek için finansal sisteme büyük likidite enjekte etti. Endonezya merkez bankası, ülkenin para birimini ve tahvillerini artırmak için “cesur” adımlar attığını söyledi.

Avusturya Merkez Bankası Faiz oranlarını sabit tutarak virüsün piyasalar üzerindeki etkisinin ne kadar kalıcı olacağını belirlemek için çok erken olduğu açıklamasını yaptı.

Tayland faiz kararını henüz açıklamasa da Çin’den gelen turist sayısının azalması ülke ekonomisinin beşte birini oluşturan turizm sektörüne ağır darbe vurdu. Geçen hafta merkez bankası, bu yıl % 2,8’lik ekonomik büyüme tahminini azaltabileceğini işaret etti.

Geçtiğimiz yıl faiz oranlarını dört kez azaltan Indonesia Bankası rupiahtaya müdahale için pazartesi günü tahvil ve döviz piyasalarına müdahaleyi hızlandırdı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)