BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüslü vizon krizi Yunanistan'a sıçradı----

Korona virüslü vizon krizi Yunanistan'a sıçradı

Korona virüslü vizon krizi Yunanistan'a sıçradı
13 Kasım 2020 - 16:19 www.finansgundem.com

Danimarka'da başlayan korona virüslü vizon paniği Yunanistan'a da sıçradı.

Korona virüsle mücadele kapsamında tüm dünyada önlemler alınırken geçtiğimiz günlerde Danimarka'daki vizonlarda korona virüsün mutayon geçirmesi durumu yaşandı. Aşı çalışmaları alanındaki gelişmeler virüsün bitmesine yönelik umutları arttırsa da bu durumun mutasyonlarla boşa çıkması ihtimali korku yarattı.

Danimarka haziran ayında vizon yetiştirilen bir çiftlikte korona virüsü vakaları tespit etmişti. Uzmanlar yaptıkları incelemede insanlara da geçen virüsün mutasyon uğradığını fark etti. Elde edilen bulguları Dünya Sağlık Örgütü’yle de paylaşan Danimarkalı yetkililer, çiftliklerde bulunan yaklaşık 17 milyon vizonun itlaf edilmesi kararı aldı.

Vizon tehlikesi Türkiye açısından da giderek yaklaşmaya başlayan bir risk durumuna geldi. Sınır komşumuz Yunanistan’da iki ayrı çiftlikte korona virüsü taşıyan vizonlar olduğu tespit edildi. Yunan yetkililer söz konusu çiftliklerin Kozani ve Kastoria’da bulunduğunu açıkladı.

Reuters’a açıklamalarda bulunan bir tarım bakanlığı yetkilisi, vizonlardaki virüsün mutasyona uğramadığını öne sürerken, “Yunanistan’ın kuzeyindeki iki çiftlikte korona virüsü taşıyan vizonlar tespit edildi. Çiftlik çalışanlarının da hastalığa yakalandığı belirlendi” dedi. Yüz binlerce vizon olduğu belirtilen Yunanistan’ın Danimarka gibi bir itlaf kararı alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

Danimarka’da vizon itlaf işlemi başladı

 

Vizonlarda mutasyona uğrayan virüs insanlar için tehlikeli mi?

 

İspanya'da korona virüse yakalanan 100 bin vizon itlaf edilecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)