BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs erken doğum riskini tetikliyor----

Korona virüs erken doğum riskini tetikliyor

Korona virüs erken doğum riskini tetikliyor
10 Mayıs 2021 - 14:25 www.finansgundem.com

Salgının ortaya çıktığı dönemde ilk bulgular hamilelerin hastalığı ağır geçirmediği yönündeydi ancak son araştırmalar farklı sonuçlar ortaya koydu. Peki korona virüs hamileleri nasıl etkiliyor? Anne adaylarının nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında anne adayları da risk grubunda bulunuyor. Araştırmalara göre hamileler koronavirüsü daha ağır geçiriyor.

Bunu etkileyen birtakım faktörlerin olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, "Hamilelikte düşen bağışıklık sistemi, bağışıklık sisteminin zayıflaması, kan pıhtılaşmasına doğru bir eğilimin olması, bu tür faktörler önemlidir. Özellikle hamileliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde, doğuma yakın dönemde Kovid-19'a yakalanan hamile hanımlar bu hastalığı daha ağır geçirmektedir." dedi.

"Erken doğum riskini tetikliyor"

Kavak, Kovid-19'un hamile kadınlarda ölü doğuma ya da düşüğe sebebiyet vermediğini fakat erken doğum riskini tetiklediğini söyledi.

Uzmanlar anne adaylarının tedbirlere sıkı sıkıya uyması gerektiğini vurguluyor. Prof. Dr. Kavak, "Nasıl yüksek tansiyon, şeker hastalığı, obezite Kovid-19 için bir risk faktörü oluşturuyorsa hamilelik de COVID-19 için bir risk faktörü oluşturmaktadır." diye konuştu.

Afrika'da Kovid-19 vaka sayısı 4 milyon 673 bini aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)