BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona tedavisi mağduru iş insanı adalet arıyor----

Korona tedavisi mağduru iş insanı adalet arıyor

Korona tedavisi mağduru iş insanı adalet arıyor
06 Temmuz 2022 - 08:28 www.finansgundem.com

Korona virüse yakalanan Hayri Yazıcı verilen ilaç yüzünden 7 ay yoğun bakımda kaldı. Bu hataya ilişkin iddianame düzenlendi. Yazıcı’nın şikayetçi olduğu şüpheliler için 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Grand Yazıcı Otelleri'nin sahibi Hayri Yazıcı, İstanbul Taksim'de Kovid-19 tedavisi gördüğü özel hastanede kendisine parayla satılan ilaç yüzünden ölümden döndüğünü belirterek suç duyurusunda bulundu. Sözcü'den Sevim Begüm Yavuz'un haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın ardından, hastane yöneticisi, eczacı ve eczane çalışanı hakkında, “kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapma ve satma” suçlarından iddianame düzenlendi.

İddianamede, Hayri Yazıcı'ya yönetici A.K. tarafından satılan ‘remdesivir' etken maddeli ilacın doktor A.Ç.B. tarafından uygulandığı aktarıldı. Sağlık Bakanlığı'nın savcılığa verdiği yanıtta, ilacın ruhsat firması tarafından Türkiye'ye bağışlandığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü aracılığıyla hastalara ulaştırıldığı belirtildi. Hayri Yazıcı hakkında ‘remdesivir' etken maddeyi içeren ilacın kullanımına ilişkin kayıtlı bir başvurunun bulunmadığı bildirildi.

Hastanede yönetici olan A.K. ifadesinde, ilacı satmadığını, bir eczaneden bulduğunu, 1200 Dolar civarındaki ücreti de Yazıcı'nın kızı ve damadının ödediğini belirtti. İlacın satın alındığı eczanenin sahibi A.E.T. de ilacın nereden temin edildiğini bilmediğini söyledi. İlacı temin eden eczane çalışanı G.K. ise şunları söyledi: “2021 Ocak ayında eczaneye biri geldi. İlacı yakını için yurt dışından getirtmiş, yakını vefat ettiği için satmak istiyordu. İlacı aldım, satılırsa parasını vereceğimi söyledim. Hastaneden aradılar ilacı sordular. Gelen kuryeye ilacı verdim, kurye 8 bin TL getirdi.”

Vaka sayısı bir haftada iki katına çıktı!

 

Evde korona virüs testi yapanlar dikkat!

 

Korona virüs aşıları 20 milyon hayat kurtardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)