BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKorona Hindistan'da verem ölümlerini artırdı----

Korona Hindistan'da verem ölümlerini artırdı

Korona Hindistan'da verem ölümlerini artırdı
27 Mart 2022 - 20:31 www.finansgundem.com

Korona virüs salgını sırasında Hindistan'da verem nedeniyle ölümler on yıldan sonra ilk defa yükseldi


Hindistan'da 2020 yılında 500 bin civarında kişi verem nedeniyle hayatını kaybetti. Bu tüm dünyada verem kaynaklı ölümlerin üçte birine denk geliyor ve verem nedeniyle ölüm oranı on yıldan uzun bir süredir ilk defa arttı.

Ölüm oranı Kovid-19 sırasında arttığı gözlenirken uzmanlar Hindistan'da halkın Kovid-19 nedeniyle test olmaktan korktuğunu belirtti.

Mumbai'nin veremle savaş sorumluğu Doktor Pranita Tipre verem ve Kovid semptomlarının birbirine çok benzer olduğunu belirterek "İnsanların doktorların kendilerinden Kovid-19 testi istemesi ve pozitif çıkmaları halinde de karantinaya girmekten korktukları için verem testi yaptırmak istemediklerini farkettik. Bu nedenle tedaviye dahi başlayamadık" ifadelerini kullandı.


Dünya Sağlık Örgütü 2020 yılında Kovid-19 nedeniyle kaynakların bu yöne kaydırılması nedeniyle tespit edilen verem hastası sayısı yüzde 25'lik düşüşle 1,8 milyona geriledi. Verem semptomları gösteren kişilerin de üçte ikisi tedavi için başvuruda bulunmadı. Resmi rakamlara göre 520 bin kişi verem nedeniyle hayatını kaybetti fakat uzmanlar sayının çok daha yüksek olduğunu düşünüyor.

Şu anda da sağlık uzmanlar aşı ve yetersiz beslenme sorununu aşmak için daha fazla kaynak ayrılması çağrısında bulunuyor.
Fakat Kovid-19 salgınıyla veremle mücadele konusunda yaşanan gerileme nedeniyle hükümetin 2025 yılında veremi ülkeden tamamen sona erdirme hedefine ulaşması oldukça zorlaşmış görünüyor.

Hindistan'da başörtüsü yasağına onay

 

Savaş, Hindistan için bir fırsat

 

Hindistan ihracatta artış kaydetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)