BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona aşısında 'zengin-fakir' adaletsizliği!----

Korona aşısında 'zengin-fakir' adaletsizliği!

Korona aşısında 'zengin-fakir' adaletsizliği!
26 Ocak 2021 - 10:10 www.finansgundem.com

Zengin ülkeler aşıların çoğunu satın aldı, yoksul ülkeler 2022'ye kadar beklemek zorunda kaldı.

Yüzbinlerce ölüme yol açan salgınla mücadelede aşı kapmaca! Kovid-19 aşısının hazır olduğu haberi ilk olarak geçen yıl kasım ayında duyuruldu. Dünya genelinde pandeminin yakın zamanda sona ereceğine dair iyimserlik de arttı. Bunun, korona virüs için sonun başlangıcı olduğu da düşünüldü. Ancak yoksul ülkeler için aynı şeyi söylemek zor.

Zengin ülkelerde on milyonlarca doz aşı dağıtımı yapıldı. Yoksul ülkelerde ise bu sayı yüzlerle sınırlı kaldı. Bunun en büyük nedeni de, zengin ülkelerin mevcut aşıların çoğunu önceden satın almış olması.

Kanada, her bir vatandaşının beş defa aşılanmasını sağlayacak kadar çok aşı satın aldı.
Bu tip örnekler nedeniyle dünyanın geri kalanı, özellikle düşük gelirli ülkelerin çoğu aşıya erişim için 2022'yi beklemek zorunda.

Bu adil olmayan dağıtımdan etkilenen ülkelerin başında can kaybının dörtte birinin yaşandığı Latin Amerika ülkeleri geliyor. Arjantin, Venezuela ve Bolivya geri kalmamak için, klinik deneyleri tamamlanmadan Rus hükümetinin geliştirdiği Sputnik V aşısından sipariş etmeye başladı.

2 MİLYAR DOZ AŞI ÜCRETSİZ DAĞITILACAK AMA BULUNURSA!

Çoğu yoksul ülke de, 2 milyar doz aşıyı ücretsiz temin etmek için oluşturulan küresel girişim COVAX'ı bekliyor. COVAX, Şubat ayında dağıtıma başlayacak ama piyasada, bu girişimin satın alabileceği aşı neredeyse hiç kalmadı. Çoğu düşük gelirli ülkenin 2022'ye kadar aşılanamayacağı göz önünde bulundurulduğunda, pandeminin de sonunun yakın olduğunu söylemek çok mümkün görünmüyor.

Moderna'dan mutasyonlu virüse karşı yedek aşı girişimi

Fransa'da kuş gribi alarmı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)