BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKordsa Global 80 milyon dolar yatırım yapacak----

Kordsa Global 80 milyon dolar yatırım yapacak

Kordsa Global 80 milyon dolar yatırım yapacak
19 Mayıs 2013 - 10:10 www.finansgundem.com

Kordsa Global, 2013 yılı ilk çeyreğinde 357 milyon TL ciro kaydetti

Kordsa Global CEO’su Hakan Tiftik, özellikle Batı Avrupa kaynaklı talep daralması, hammadde fiyatlarının artışı ve Uzakdoğu rekabetinin tetiklediği fiyat baskısı nedeniyle 2012’nin oldukça zor bir yıl olduğunu, ancak olumsuz gelişmelere rağmen Kordsa Global’in, 2012’nin son çeyreğine kıyasla ciroda yüzde 5 oranında bir artış yakaladığını ve kârlılıkta iyileşme sağladığını söyledi.
Tiftik, 2012 yılında araç lastiği tüketiminin Avrupa’da yüzde 19, Kuzey Amerika’da yüzde 3 ve Güney Amerika’da yüzde 3 azaldığını, bunun yanında Asya Pasifiğin üretim merkezi olan Çin’de ise sadece yüzde 2 oranında arttığını belirtti. Bu koşullar çerçevesinde Kordsa Global’in 2013 yılında daha çevik ve sürdürülebilir, katma değeri yüksek büyümeye odaklandığını ekledi.
Mısır’da modernizasyon dönemi
Kordsa Global’in 2012 yılında başta Asya-Pasifik tesislerine olmak üzere toplam 75 milyon dolar yatırım gerçekleştirdiğine değinen Hakan Tiftik, “Yıl içinde Endonezya’nın en büyük Türk yatırımı olan Jakarta’daki tesisimizin yeni kapasite temel atma törenini gerçekleştirdik, ayrıca Mısır’da bulunan tesisimizde de önceki yıl başlattığımız modernizasyon projemizi tamamladık” dedi (Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)