BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKöprüde hangi model izlenecek?----

Köprüde hangi model izlenecek?

Köprüde hangi model izlenecek?
24 Mayıs 2013 - 08:15 www.finansgundem.com

ÖYK, köprü ve otoyol özelleştirmesinde yöntem arayışını sürdürüyor

3'üncü havalimanı ihalesinin ardından gözler köprü ve otoyol özelleştirmelerine çevrildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Daha yüksek beklentilerimiz var" sözlerinden sonra 5.7 milyar dolar verilen köprü ve otoyol ihalesinin iptal edilmesinin ardından 6 seçenek masaya geldi. 7'nci Sabah'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde de tartışılan gelir ortaklığı senedi modeli gündemde. Koç-Ülker-UEM'in de aralarında bulunduğu konsorsiyumun 5.7 milyar dolara en yüksek teklifi verdiği köprü ve otoyol ihalesinde fiyat düşük bulunmuş, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) ihaleyi iptal etmişti. Başbakanlık, bu iptalin ardından özelleştirmeleri yakın takibe alırken, 49-50 yıllığına kiralanmasının rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.
İKİ TARAF KAZANACAK
Bu nedenle de uzun vadeli devirler yerine, hisse satış yöntemi başta olmak üzere bütün alternatifler masaya yatırıldı. Yöntem belirleme çalışmaları sırasında hem vatandaş hem kamunun kazanacağı halka satış ön plana çıktı.
Kamu payı yüzde 49 olacak
Köprü ve otoyol gelirlerinin satışına dayalı senetlerin vadesinin 10 ya da 15 yıl olması seçenekleri değerlendiriliyor. Bölünmeden satış söz konusu olacak. Bu modelde köprü ve otoyolların yönetimi Karayolları Genel Müdürlüğü'nde kalacak. Şirkette kamunun payının yüzde 49 olarak korunması öngörülüyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cevahir24 Mayıs 2013 09:08

    Köprü ve Otoyollar ihalesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Daha yüksek beklentilerimiz var" sözleri için bizimde sizden beklentilerimiz çok yüksekti ama hüsrana uğradık demek geliyor ve dahası.